Een scooter huren in Athene: enkele praktische tips

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Ook in Athene kun je bij diverse verhuurbedrijven terecht om een scooter te huren. Door een scooter te huren, kun je sneller van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid rijden. Zeker als je niet zo lang in de stad bent en toch veel van Athene wil zien, is dit handig.

Op deze pagina lees je meer over het huren van een scooter in Athene. Zo lees je waar je met jouw scooter naartoe kunt rijden, maar ook hoe je een goede scooter kunt huren voor weinig geld. Tot slot sommen we ook enkele belangrijke Griekse verkeersregels op. Door deze verkeersregels door te nemen voor vertrek, kun je voorkomen dat je een boete krijgt tijdens jouw scootertocht door de oude stad.

Leuke scooterroutes in Athene

Huur je een scooter in Athene, dan kun je vrijwel iedere bezienswaardigheid snel, eenvoudig en comfortabel met de scooter bereiken. Denk hierbij aan de volgende highlights:

 • Het Parthenon, op de tafelberg de Akropolis
 • Het Nationaal Archeologisch Museum
 • Het Syntagmaplein in het centrum van de stad
 • Eleftheríou Venizélou, een historische straat in het centrum van de stad
 • De gezellige wijk Plaka

Er zijn tientallen leuke bezienswaardigheden te vinden in de stad. Deze bezienswaardigheden kun je stuk voor stuk bereiken met de scooter. Zo kun je veel meer van de mooie stad Athene zien, in een zeer korte tijd.

> De HJC systeemhelm: Vandaag besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

Tips om een goede, veilige én goedkope scooter te huren

Je wil een goede en veilige scooter huren in Athene, maar je wil hier ook niet te veel geld voor betalen. Wij geven je graag drie tips om een goede, veilige én goedkope scooter te huren in de stad.

 • Huur je scooter bij een erkend verhuurbedrijf, niet bij een louche organisatie. Zoek online naar reviews van andere toeristen om zeker te weten dat je met een betrouwbaar en goed verhuurbedrijf te maken hebt.
 • Vergelijk de prijzen van diverse verhuurbedrijven met elkaar. Zo voorkom je dat je onnodig te veel betaalt voor je scooter.
 • Controleer je scooter voor vertrek. Is de scooter beschadigd? Maak dan foto’s van de beschadigingen, zodat je aan kunt tonen dat jij deze schade niet veroorzaakt hebt.

Belangrijke verkeersregels in Griekenland

Veel verkeersregels in Griekenland zijn hetzelfde als in Nederland, maar zeker niet alle regels zijn hetzelfde. De volgende verkeersregels zijn zeker goed om even door te nemen, voor je op de scooter stapt:

 • In Athene mag je niet overal parkeren, ook niet met de scooter. In de groene zones is het bijvoorbeeld verboden om te parkeren.
 • Op een smalle weg, die je veel hebt in Athene, heeft stijgend verkeer altijd voorrang op dalend verkeer. Moet je voorrang krijgen? Wacht dan altijd tot je inderdaad voorrang krijgt. Zomaar voorrang nemen, ook als je voorrang moet krijgen, kan gevaarlijk zijn.
 • In Griekenland kun je een boete krijgen als je afgeleid wordt achter het stuur. Roken, muziek luisteren of eten is dan ook verboden op de scooter. Zelfs voor druk kletsen met iemand die achterop je scooter zit, kan bestraft worden met een boete. Houd hier rekening mee.

> Ben je niet te stoppen en wil je iedere vakantie wel een scootertocht maken in het buitenland? Bekijk de 3 populaire scooterroutes in Barcelona!

Lees ook onze tips voor een motorvakantie in Griekenland!

Bij een scooter hoort natuurlijk een helm. Natuurlijk is een helm niet áltijd verplicht, lees je daarom goed in per land of dit verplicht is. Toch is het handig om een helm te dragen, ook wanneer je niet harder dan 30 km/u kan. Een helm hoeft niet duur te zijn. Onze kortingen kunnen wel oplopen tot 40%, zo kun je makkelijk een goedkope helm aanschaffen. Weet je al wat voor helm je zoekt? Afhankelijk van het type voertuig, kun je het type helm bepalen. In ons assortiment kun je onder andere systeemhelmen, jethelmen en integraalhelmen vinden. Bekijk ook eens deze uitgelichte producten: