De drie mooiste motorroutes in Griekenland

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

De meeste mensen die naar Griekenland reizen, blijven de gehele vakantie op dezelfde plek zitten. Dit kan Athene zijn, maar ook een resort aan een van de vele prachtige Griekse stranden. Eigenlijk is dit zonde, want pas als je door Griekenland rijdt, kun je dit land echt goed verkennen. Het veelzijdige Griekenland is dan ook de perfecte bestemming voor een heerlijke motorvakantie.

Op deze pagina lees je welke routes je kunt volgen als je Griekenland met de motor wil verkennen. De drie routes die in dit artikel beschreven worden, zijn stuk voor stuk onvergetelijk mooi.

Langs de monumenten van Griekenland

Als je zo veel mogelijk van het prachtige Griekenland wil zien, raden wij je aan deze route te volgen. Volg je de route langs de monumenten van Griekenland, dan maak je namelijk kennis met alle facetten van het veelzijdige land. Je ziet de Griekse bergen, maar komt ook door het binnenland en uiteraard langs de kust. Daarnaast kom je veel bijzondere monumenten tegen. Niet alleen in Athene, maar ook in andere grote en kleinere steden. Zo brengt deze route je ook naar Mistra en de Meteorakloosters.

De totale afstand van deze route is 1800 kilometer. De route garandeert je dan ook vele dagen motorplezier.

Tips voor jouw lange motortocht langs de monumenten van Griekenland:

  • Neem de tijd voor je motortocht. Het is zonde als je de route snel moet afleggen, want dan heb je geen tijd om de vele mooie bezienswaardigheden op de route te zien.
  • Oefen van tevoren met het afleggen van langere afstanden, zodat je hier in Griekenland geen moeite meer mee hebt.
  • Stippel je route, inclusief overnachtingen onderweg, van tevoren uit. Zo weet je waar je aan toe bent.

> Koop een goede motorhoes voor de vakantie: Verzending = gratis!

Een korte rit over Corfu

Wil je het eiland Corfu op de motor verkennen? Dan volg je deze korte motorroute. De route start in de hoofdstad Kérkira en voert je vanuit deze stad over het hele eiland. Af en toe mag je best even stoppen, om van het prachtige uitzicht te genieten of een frisse duik te nemen in de helderblauwe zee.

De totale afstand van deze route is 200 kilometer. Je kunt deze route dan ook het beste combineren met andere motorroutes in Griekenland, zodat je niet te snel klaar bent met je motorvakantie. Ook kun je jouw motortocht wat rekken door regelmatig pauze te nemen. Dit is zeker geen straf op het prachtige Corfu.

> Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen thuisbezorgd: Bestel nu de HJC systeemhelm!

Een korte rondreis over Kreta

Tot slot kun je er ook voor kiezen het grootste eiland van Griekenland te verkennen op de motor: het prachtige Kreta. De meeste mensen denken dat Kreta alleen uit badplaatsen met duizenden toeristen bestaat, maar dit is niet het geval. In Kreta vind je namelijk ook authentieke dorpen en zelfs antieke opgravingen. Je maakt pas echt kennis met het veelzijdige eiland als je alles van Kreta ziet. Daarom raden wij je aan deze mooie motorroute te volgen.

De totale afstand van deze route is 240 kilometer. Om alle bezienswaardigheden onderweg te kunnen zien, raden wij je aan ongeveer drie dagen voor deze motorroute uit te trekken.