10 scooter- & motorroutes in Zuid-Holland

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

De mooie Nederlandse provincie Zuid-Holland biedt een rijke schat aan prachtige routes voor scooter- en motorrijders. Mooie steden zoals Rotterdam of Den Haag worden afgewisseld door de prachtige natuur van de Bollenstreek en de Duinen langs de Noordzee. Hieronder alvast tien mooie routes om te ontdekken met de motor of de scooter!

1. Korte rit in Gorinchem

Een kort maar leuk ritje van net geen 55 kilometer is ideaal om met de scooter of motor te doen na een dagje Dordrecht. Je start in Gorinchem, volgt De Linge langs de grens van Zuid-Holland en Gelderland. In Leerdam buig je af richting Meerkerk. Rij via de Beneden en Boven Merwede weer naar je startpunt.

2. Dammen en dijken

250 kilometer genieten van de Noordzee, bruggetjes, de vrije natuur en Rotterdam! Vertrek vanuit Hellevoetsluit en rij richting de Haringenvliet, die je meteen ook oversteekt. Je vervolgt je tocht richting Zeeland, met als uiterste punt Westkapelle. Keer terug naar het noorden via de Sint-Maartensdijk. Eindig met een avondje stappen in Rotterdam.

3. Rondje Rotterdam

Leer Rotterdam en zijn prachtige omgeving kennen op de scooter of motor via deze rit van 175 kilometer. Trek voldoende tijd uit om af en toe te kunnen afstappen om deze mooie omgeving te verkennen. Zoetermeer is je start- en eindpunt. Rij via Delft richting Brielle en Spijkenisse. Kronkel tussen de Oude en de Nieuwe Maas tot bij Bergstoep. Hier keer je via Gouda terug naar je startpunt.

4. Rondje Zuid-Hollandse Eilanden

Hou je van de zeewind tijdens het rijden? Dan is deze tocht van 150 kilometer echt een must. Vanuit Spijkenisse rij je naar Brielle en steekt de Haringvliet over richting Ouddorp. Via Ooltgensplaat steek je de Haringvliet weer over. Passeer nog eventjes langs De Klem alvorens via Zwartsluisje terug te keren naar je startpunt.

5. Rotterdam - Buren

Deze scooter- of motortocht maakt geen lus, het is een rit van 100 kilometer, wie dus nog naar Rotterdam wil terugkeren kan dat perfect via een andere route om zo een tocht van 200 kilometer op de teller te hebben. Je start vanuit Rotterdam en volgt de IJssel tot Ouderkerk aan den IJssel. Via Haastrecht rij je door richting Nieuwegein, je volgt een stukje van de Lek om zo te eindigen in Buren. Hou zeker wat kleingeld bij de hand voor de oversteek op de veer. Wie graag nog terugkeert kan de Waal voor een groot stuk volgen en via Dordrecht weer naar Rotterdam rijden. Hou hier dan rekening met 250 kilometer rijden.

6. Biesbosch-Cromstrijen-Molenwaard

Deze prachtige scooterrit of motorroute van 160 kilometer laat je het afwisselende karakter van deze streek zien. Je rijdt een stuk via het groene Nationaal Park de Biesbosch en ontdekt de omgeving rond Dordrecht. De start ligt in Meerkerk, van hieruit rij je richting Barendrecht om hier de Oude Maas over te steken richting het Hollands Diep. Via Hank en Sleeuwijk rij je terug naar je startpunt.

> Bekijk ook onze goedkope jethelmen: verzending = gratis!

7. Rondje Renesse

Vanuit Ter Heijde start deze stevige afwisselende rit van 180 kilometer langs duinen, over bruggen en keer je terug via Rotterdam. Heerlijke rit voor wie op een zonnige dag de afkoeling van de zee wil opzoeken op zijn scooter of motor. Vanuit de Hoek van Holland rij je tot in het dorpje Renesse, dat in Zeeland ligt. Je keert terug via de N59 richting de Haringvliet en Spijkenisse langs Rotterdam terug naar je startpunt. Geniet van de zeewind, hou af en toe halt om de prachtige vergezichten te bewonderen of de watervogels die je langs je weg tegenkomt.

8. Eerste haarspeld en klaverblad

Een scooterrit die start in Zoetermeer, een mooie route van 200 kilometer brengt je via Gouda naar Schoonhoven, waar je de Lek moet oversteken. Via Noordeloos rij je richting Gorinchem waar je het klaverblad kunt rijden. In Het Monnikenhof steek je nogmaals de Lek over richting IJsselstein. Via Montfoort en Bodegraven keer je langs de groene oase rond Vlietland naar je startpunt terug.

9. Rondje Ronde Venen

Vanuit Leiden start een prachtige motorroute van 160 kilometer die je langs verschillende provincies brengt. Je rijdt via Nieuwkoop, Maarssen en Loosdrecht tot aan Hilversum. Van hieruit rij je richting Gooimeer en keer je via Uithoorn en Aalsmeer terug naar je startpunt. Een heerlijke route voor wie houdt van waterloopjes, meren en riviertjes.

10. Rondje door alle dorpskernen in het Westland

Deze pure Zuid-Hollandse route brengt je met je motor of scooter door het hart van de provincie. Een korte rit van 100 kilometer die start in Hoek van Holland. Volg via Naaldwijk de weg naar Maasland, Schipluiden en bezoek het hart van Delft. Keer via Wateringen, en Peeldijk terug naar start.

Bekijk ook de 10 mooiste scooterroutes van de provincie Groningen!

Heerlijk, een motor- of scootertocht in het verschiet. Zorg ervoor dat je optimaal voorbereid bent. Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding is de helm. Ga je voor een systeemhelm, integraalhelm of jethelm? Dit hangt natuurlijk af van het type voertuig, maar ook van je persoonlijke wensen. Bij Helmonline vind je allerlei soorten online helmen, dus zonder twijfel ook jouw helm! Bekijk eens deze uitgelichte producten, nu tot wel 40% korting:

> Ben je (ook) een fan van heerlijk fietsen? Lees hier de 10 tips voor het kopen van een fietshelm!