10 scooter- & motorroutes in Zeeland

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Wie houdt van zeelucht, vlakke wegen afgewisseld met prachtige duinen, landbouwlanden en oude boerderijen, die vindt zeker zijn gading in Zeeland. De Nederlandse provincie die bestaat uit een aantal schiereilanden, Deltawerken en vele bruggetjes, pontjes en rivieren. Een waar plezier is het om hier met motor of scooter te cruisen op een zonnige dag. Hieronder alvast tien scooter- en motorroutes die je op weg helpen in Zeeland!

1. Midden Zeelandrit

Een motorrit die een lus maakt van 190 kilometer en start in Kruiningen. Van hieruit volg je de weg richting Wemeldinge en Kortgene om zo het water over te steken richting Zierikzee. Van hieruit rij je richting Burgh en De Banjaard, Westkapelle, Koudekerke en eet kibbeling in Vlissingen alvorens via Terneuzen en Hulst naar Belsele te rijden. Een slaapplaats vind je gegarandeerd in Sint-Niklaas.

2. Vlissingen - Middelburg

Uiteraard neem je deze motorroute niet in rechte lijn maar volg je de 150 kilometer lange lus die je via Heinekenszand, Rilland, Bergen op Zoom en Sint-Philipsland helemaal naar het noorden van de provincie Zeeland brengt. In Brunisse rij je richting Zierikzee, Colijnsplaat en je via Wolphaarsdijk naar Middelburg brengt.

> Bekijk onze Shark helmen: op werkdagen besteld = morgen gratis in huis!

3. Watergeulen

Een scooterritje van 100 kilometer dat start en eindigt in Terneuzen. Rij via Hoek naar IJzendijke en hier steek je de grens met België over en gaat de polderstreek rond Sint-Laureins en Maldegem verkennen. Via Eekloo en Kaprijke zoek je Assenede op en steekt hier zo weer de grens over. Aan de andere kant van het kanaal volg je de oevers terug tot aan je startpunt.

4. Zeeuws Vlaanderen (West)

Een andere route van 120 kilometer die ook start in Terneuzen leert je de omgeving van Zeeuw Vlaanderen kennen die langs de Noordzee loopt. Je start via Hoek en rijdt naar het prachtige Hoofdplaat en van daaruit vervolg je je weg naar Breskens. Rij tot in het uiterste puntje van Cadzand, keer terug via Sluis, Oostburg, Ijzerdijke. Je kunt eventueel mosselen eten in de Philippine alvorens terug te keren naar Terneuzen.

5. Zeeuws Vlaanderen (Oost)

Wederom een route die start in Terneuzen, dit keer is ze 150 kilometer lang en volgt ze de oostzijde van het kanaal Gent-Terneuzen. Je volgt de Westerschelde richting Griete, Gissenisse en Paal tot aan het Verdronken Land van Saeftinghe. Via Emmadorp rij je naar het groen Hulst en Koewacht. Via De Sterre, Axel en Lamswaarde rij je terug naar Terneuzen.

> Systeemhelm kopen: profiteer van korting tot 40%

6. Hartje Zeeland

Een stevige route van 220 kilometer leert je heel Midden Zeeland kennen. Je start en eindigt in Kapelle waar je eerst via Wemeldinge, Goes en Arnemuiden richting Colijnsplaat rijdt. Je steekt de Oosterschelde over naar Zierikzee en Westenschouwen. Via Vrouwenpolder, het prachtige Veere, Domburg, Westkapelle en Vlissingen rij je het hele schiereiland af.

7. Wemeldinge - Renesse

Voor wie houdt van dagritten die geen lus maken is deze motorroute van 150 kilometer een absolute aanrader. Je start in Wemeldinge en via Middelburg, Vlissingen en Domburg rij je langs de Vrouwenpolder de Oosterschelde over richting Renesse. Boek een leuk hotelletje, waarvan je er genoeg kunt terugvinden in de regio en keer de volgende dag terug via Steenbergen en Roosendaal.

8. Omgeving Gent

Een diverse route van ruim 180 kilometer brengt je vanaf Oostburg over de grens naar België. Van daaruit leer je niet enkel Maldegem kennen, maar rijdt door via Drongen naar de groene streek onder Gent, namelijk een stukje van de Vlaamse Ardennen. Een streek gekend om zijn wielerritten die ook prachtig is voor motorroutes. Via Zottegem en Sint-Niklaas rij je weer richting Hulst, net over de Nederlandse grens. Deze scooterroute maakt geen lus, slaapplaats zoeken is dus aan te raden.

9. De schiereilanden van Zeeland

Wie zin heeft in een stevige ontdekkingsrit doorheen Zeeland neemt zeker deze motorrit voor zijn rekening. 275 kilometer genieten van al het moois dat deze prachtige provincie te bieden heeft. Deze rit combineert al het moois dat in bovenstaande scooterroutes besproken werd. Je start in Kapelle van waaruit je zowel Vlissingen, Domburg, De Vrouwenpolder, Renesse, Bruinisse en Bergen op Zoom ontdekt. Een route die zowel langs zee als door het prachtige binnenland van Zeeland voert.

10. Route Zeeuws Vlaanderen

Deze rit van 165 kilometer maakt geen lus. Je start in Nederland, namelijk in Driewegen, en leert via Terneuzen eerst het westen van Zeeuws Vlaanderen kennen. Denk aan Hoofdplaat, Breskens en Cadzand, van hieruit gaat de rit naar het oosten. Je bezoekt het groenere Axel en Hulst. Van hieruit ga je de grens over naar België om via de Schelde terecht te komen in het bruisende hart van Antwerpen.

Andere route? De 10 mooiste scooter- en motorroutes van Flevoland & 10 scooter- en motor routes Zuid-Holland!

Optimaal genieten op de motor of scooter? Dat doe je natuurlijk onder andere met een lekker zittende helm. Eentje die klemt of alle kanten op beweegt, dat is je een doorn in het oog. Bij Helmonline kun je allerlei comfortabele online helmen kopen. Bekijk eens deze uitgelichte producten, tot wel 40% korting: