10 scooter- & motorroutes in Flevoland

Flevoland is voor motor- en scooterroutes een ware ontdekking. De jongste provincie van Nederland heeft prachtig aangelegde wegen en een rijke schat aan natuur en pittoreske plekjes. De routes zijn vlak als een biljarttafel en lopen langs de vele mooie plassen, waterwegen of zeeroutes. Hierbij alvast tien scooter- en motorroutes die je zin doen krijgen om Flevoland te bezoeken!

1. Rondje Flevoland

Om de streek wat te leren kennen kun je beginnen met een rondje Flevoland van 110 kilometer dat start in Almere. Je volgt de dijken in noordelijke richting naar Lelystad waar je tot aan de Bataviawerf rijdt. Van hieruit vervolgt de weg naar het uiterste puntje van het Veluwemeer in Zeewolde. Rij via de oevers van de Nuldernauw en het Eemmeer terug naar Almere.

2. Route Zeebodem

Vanuit Lelystad start de verrassende motorroute "Zeebodem van 170 kilometer. Zo genoemd omdat je over de voormalige zeebodem van het Markermeer en IJsselmeer rijdt. Je gaat via Swifterband naar Marknesse. Je bezoekt Urk en keert via de Ketelbrug terug naar het zuiden. Volg de duidelijke bewijzering die aangelegd werd door de ANWB. Een beproefde route die door andere scooter- en motorrijders reeds is goedgekeurd!

3. Rondje Markermeer

Een onvergetelijke route van 150 kilometer brengt je rondom het volledige Markermeer. Je start in Almere en via Lelystad neem je de Houtribdijk over het water. Geniet van het zicht, de zeelucht en de vrijheid op deze route. Eens over het water rij je zuidwaarts langs het water terug tot in Muiden. Een mooie gelegenheid om ook Amsterdam eens te bezoeken. Wie houdt van watervogels en een frisse bries komt hier zeker aan zijn trekken.

> Jethelm kopen: Korting tot 40% & verzending = gratis!

4. Easy rit

Deze scooterroute van 240 kilometer is niet alleen mooi, ze biedt ook leuke weggetjes waarlangs je kunt kronkelen. Je start in Lelystad en rijdt van hieruit richting Oosterwolde. Je vervolgt je weg langs bossen en heidevelden naar Apeldoorn. Maak een lus rond het Nationaal Park de Hoge Veluwe en rij zo via Harderwijk en het Veluwemeer terug richting Lelystad.

5. Rondje IJsselmeer

Deze motorroute van 235 kilometer maakt een prachtige lus rond het IJsselmeer. De route gaat van start in Lelystad en volgt meteen de Houtribrijk over het Markermeer. Vanuit Enkhuizen rij je richting Den Dijk waar je de Afsluitdijk over het IJsselmeer neemt richting Makkum in Friesland. Van hieruit rij je in zuidelijke richting langs Lemmer en het Nationaal Park Weerribben-Wieden terug naar je startpunt.

> Nieuwe helm nodig? Bekijk de Schuberth integraalhelmen: vandaag besteld, morgen in huis!

6. Strammermaxrit

Een stevige rit die vanuit Flevoland vertrekt en daar ook weer eindigt maar je tot in Duitsland brengt. Reken op 310 kilometer dwars door Nederland. Je start en eindigt in Lelystad maar rijd via Kampen naar Hardenberg, Coevoorden richting Wilsum in Nederland. Van daaruit rij je weer via de andere kant, Ommen, Heerde, Elburg en Biddinghuizen terug naar Lelystad. Een route vol diversiteit, natuur én heerlijke wegen om op te rijden.

7. Rondje Veluwemeer

Vanuit Lelystad kun je een prachtige motorroute van 150 kilometer rijden rond het Veluwemeer. Start in de Boswijk in Lelystad en rij richting het Ketelmeer tot je aan de Roggebotsluis richting Drontelmeer kunt rijden. Rij de prachtige groene oever af tot je Eldburg bereikt en de volledige omtrek van het Veluwemeer kunt volgen. Via Biddinghuizen keer je terug naar je startpunt. Groen en water gegarandeerd!

8. Lelystad - Zwolle

Vanuit Lelystad kun je heerlijke routes maken met de scooter of motor. Bijvoorbeeld ook deze rit richting Zwolle van 240 kilometer. Start in Lelystad en rij richting Biddinghuizen. Steek aan Eldburg door tussen de twee meren richting Epe. Van hieruit rij je in noordelijke richting naar Zwolle, een ideaal moment voor een pauze. In het terugkeren kun je via Kampen en het Ketelmeer terug naar start rijden.

> Inspiratie nodig? Volg eens de route 10 scooter- en motor routes Friesland!

9. Landweg route Drenthe

Vanuit Emmeloord start een mooie dagrit voor scooter of motor van 220 kilometer. Rij via Bant naar Noordwolde en Appelscha. Je passeert prachtige uitgestrekte natuurgebieden. Van hieruit rij je naar het Dwingelderveld in Dwingeloo, ideale plaats voor een picknick of een rustpuntje. Kronkel van hieruit terug naar je startpunt. Uiteraard niet in één rechte lijn, bezoek Diever, Steenwijk, Oldermarkt en Kalenberg op je weg terug.

10. De Windvangers route

Vanuit Lelystad start een andere route die je meerdere mooie plekken in Nederland leert kennen. Reken op 300 kilometer die je vanuit Lelystad en via Almere brengt naar de plassen boven Utrecht tot in Nieuwegein. Je rijdt door de groene long rond Amersfoort en via Barneveld rij je in noordelijke richting terug tot aan het uiterste puntje van het Veluwemeer. Van hieruit ga je via Zeewolde terug naar je startpunt.

Lees ook: De 10 mooiste motor- en scooterroutes in Drenthe!

Fantastisch natuurlijk, een route rijden door een jonge Flevoland. In een mum van tijd ben je in de omliggende provincies, dat maakt deze route zo uniek. Even genieten bij een gezellig restaurant? Zorg ervoor dat je je scooter of motor beschermt tegen het weer. Met een handige motorhoes! Niet alleen je voertuig kun je beschermen, uiteraard ook jezelf. Geheel logisch is een helm in veel gevallen verplicht of in ieder geval aan te bevelen. Bekijk eens deze uitgelichte online helmen en ontvang tot 40% korting!