Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Zijn alle jethelmen luidruchtig?

Het is niet zo dat alle jethelmen luidruchtig zijn, maar uiteraard is er altijd wel sprake van geluid dat binnenkomt via de helm. Het aantal km per uur dat er gereden wordt, is het meest van invloed op de luidruchtigheid bij het dragen van een jethelm. In vergelijking met andere soorten helmen, zoals een systeemhelm of integraalhelm kan wel gesteld worden dat er in principe bij jethelmen meer windruis is te verwachten bij hoge snelheden.

Er zijn uiteraard verschillen tussen jethelmen en ook dat kan van invloed zijn op het geluid dat tijdens het rijden te horen is. Bovendien zijn er een aantal oplossingen beschikbaar voor een jethelm die als luidruchtig wordt ervaren. Wat dat betreft kan er altijd naar een geschikte oplossing worden gezocht.

Jethelm luidruchtig

Of een jethelm luidruchtig is of niet als een bepaald aantal km per uur wordt gereden, kan onder meer liggen aan de kwaliteit van de helm. Daarbij kan er gedacht worden aan de kwaliteit van het materiaal, maar ook aan de pasvorm. Een jethelm dient natuurlijk het hoofd goed te omsluiten zonder dat er al te veel ruimte is tussen het hoofd en de helm. Dat kan namelijk ook invloed hebben op het ervaren van windruis.

Doorgaans is de ervaring van rijders op een motor die een jethelm dragen of hebben gedragen dat goedkopere versies als meer luidruchtig worden beschouwd. Dat is uiteraard een aspect om rekening mee te houden. Indien de jethelm gedragen wordt en er worden geen hoge snelheden gereden, dan zal de helm minder luidruchtig zijn. Overigens zijn er van deze helmen die al bij 70 km per uur te veel geluid binnen laten en zijn andere soorten pas luidruchtig bij een veel hoger aantal kilometers per uur.

Er zijn meerdere merken die een collectie met jethelmen op de markt brengen en uiteraard zijn daar ook verschillen in kwaliteit, materiaal en prijs in te ontdekken. Bij het kopen van een jethelm retro kan dan ook naar ervaringen van andere gebruikers worden gekeken om te ontdekken of er sprake is van een stille of luidruchtig. Eventueel kan er ook persoonlijk navraag worden gedaan bij motorrijders die een jethelm dragen.

• Kwaliteit
• Materiaal
• Pasvorm
• Prijs
• Merk en type
• Km per uur

Doordat de snelheid van scooters en brommers in verhouding tot de snelheid van een motor beperkter is, zal het dragen van een jethelm op een brommer of scooter minder snel tot windruis leiden. Het heeft dan ook echt met de snelheid te maken of er veel hinder van wordt ondervonden of niet.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Lees alle voor- en nadelen van jethelmen.

Oplossingen geluid jethelm

Als er als sprake is van een probleem met het dragen van een jethelm in de vorm van geluidsoverlast, dan is er een simpele oplossing om dat probleem voortaan te voorkomen. Er zijn bijvoorbeeld veel motorrijders die tijdens het rijden op de motor oordoppen dragen. Door het dragen van oordoppen is er geen sprake meer van hinder door geluid of in elk geval wordt de geluidshinder er sterk mee beperkt.

Dan is er nog een andere oplossing beschikbaar en dat is het luisteren naar muziek via bijvoorbeeld een bluetooth headset die over eigenschappen beschikt om windruis zoveel mogelijk te onderdrukken. Het dragen van een sjaal die de mond, neus en zijkant van het gezicht bedekt, kan eventueel ook zorgen voor een beperking van het geluid.

• Oordoppen dragen
• Bluetooth headset gebruiken
• Sjaal dragen

Ben je bekend met de verschillen tussen een jethelm en een systeemhelm?

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Alternatief jethelm

Het is bekend dat systeemhelmen en integraalhelmen voor minder geluid zorgen tijdens het dragen in vergelijking met een jethelm. Als het geluid echt als een probleem wordt ervaren, maar de voorkeur gaat toch uit naar het dragen van een jethelm in verband met het comfort en model, dan is er nog een oplossing voor handen. Zo kan er bijvoorbeeld van de mogelijkheid gebruik worden gemaakt om een systeemhelm te dragen, waarvan het kinstuk kan worden opgeklapt.

Tot een bepaald aantal kilometers kan dan het comfort van een jethelm worden ervaren en bij het behalen van bijvoorbeeld een minimale snelheid van 80 km per uur kan het kinstuk naar beneden worden geklapt, zodat in beide situaties het geluid niet als hinderlijk wordt ervaren. Daarnaast zijn er ook nog integraalhelmen, waarvan het kinstuk afneembaar is en dit type helm kan dan ook in voorkomende situaties als jethelm worden gebruikt.

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen