Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Wat is een jethelm?

Een jethelm is een helm die geschikt is voor rijders op een scooter, brommer of een motor. Een belangrijk kenmerken van jethelmen is dat deze het gezicht volledig vrijlaten, waarbij alleen de oren bedekt zijn en het voorhoofd gedeeltelijk is bedekt. Voor dit type helmen wordt ook wel eens een andere benaming gebruikt, zoals pothelm of pilotenhelm.

Een jethelm dragen biedt meerdere voordelen, maar kent ook een aantal nadelen. Het is een voordeel dat er voor motorrijders of scooterrijders die brildragend zijn gemakkelijk met een bril op gereden kan worden. Ook is er sprake van een ruim gezichtsveld. Een nadeel is weer dat het gezicht bij een valpartij, ongeluk of botsing niet is beschermd. Het is dan ook belangrijk om de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen en ook naar het eigen rijgedrag te kijken. Bijvoorbeeld of er voornamelijk over de snelweg wordt gereden of dat er vooral ritjes met de scooter worden gemaakt door de stad.

Soorten jethelmen

Binnen de categorie met jethelmen zijn er natuurlijk verschillende soorten te onderscheiden. Het eerste onderscheid dat gemaakt kan worden op dit gebied heeft betrekking op het vizier. Er zijn namelijk exemplaren met of zonder vizier verkrijgbaar. Een vizier dragen tijdens het rijden op een motor of een scooter biedt uiteraard een aantal voordelen. De ogen worden zo wat meer beschermd tegen wind en vliegjes krijgen geen kans om in de ogen terecht te komen.

Het is wel zo dat een jethelm met een vizier weer een hele andere uitstraling heeft dan een helm van dit type zonder vizier. Als de voorkeur wordt gegeven aan het rijden met enige bescherming voor de ogen, maar de keuze valt niet op een helmvizier, dan kan ook de mogelijkheid worden overwogen om een jethelm met een zogenoemde pilotenbril aan te schaffen.

De bril biedt ook de nodige bescherming tegen wind, regen en vliegjes en kan naar wens worden opgezet of afgezet. Er zijn helmen te koop, waarbij er een pilotenbril wordt bijgeleverd. Met betrekking tot de vraag ´Wat is een jethelm?´ mag duidelijk zijn dat er specifieke kenmerken zijn, maar dat er ook in de betreffende categorie verschillen zijn ten aanzien van de uitvoering, zoals met vizier, zonder vizier of met pilotenbril.

• Met vizier
• Zonder vizier
• Pilotenbril

Het is vaak een persoonlijke voorkeur die de doorslag geeft om de keuze voor het ene of het andere model te maken. Naast de persoonlijke voorkeur geldt echter ook dat er rekening gehouden kan worden met de locaties waar doorgaans gereden wordt. Het is bijvoorbeeld minder comfortabel om met een jethelm zonder vizier en zonder pilotenbril met de hoogste snelheid over een snelweg te rijden in vergelijking met het maken van ritjes door de stad.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Wil je een jethelm laten verbinden met bluetooth. Lees >> jethelm en bluetooth

Allerlei verschillende designs

Ten aanzien van de vraag ´Wat is een jethelm?´ kan naast de verschillen in uitvoeringen met of zonder vizier ook gekeken worden naar de variatie in designs. De ene helm is namelijk de nadere niet en dat wordt al snel duidelijk als er bijvoorbeeld online naar een overzicht van beschikbare jethelmen wordt gekeken.

Het design kan namelijk variaties laten zien. Dat is heel eenvoudig te verklaren, want er zijn meerdere fabrikanten op de markt actief die zich bezighouden met het ontwerpen van jethelmen. Elke fabrikant zal zo eigen unieke details aanbrengen en uiteraard ook rekening houden met bepaalde eigenschappen, bijvoorbeeld met betrekking tot het luchtventilatiesysteem. Wat dat betreft is het mogelijk om een jethelm in een simpele uitvoering aan te schaffen, maar kan ook voor het meest luxe exemplaar worden gekozen.

Er zijn meer verschillen te ontdekken dan alleen de uitvoering en het design, want ook ten aanzien van het materiaal dat is gebruikt, zijn er variaties denkbaar. Een jethelm met een lederen bekleding is anders in vergelijking met een jethelm die een buitenschaal heeft van injected thermoplastic en verder niet met leer is afgewerkt.

• Design
• Eigenschappen
• Simpel of luxe
• Materiaal
• Merk

Liever een klassieke jethelm? Lees de tips voor het zoeken van een klassieke jethelm.

Indien de keuze valt op het kopen van een jethelm dan kan met alle genoemde aspecten rekening worden gehouden om de ideale keuze te kunnen maken. Uiteraard is het belangrijk om een jethelm in de juiste maat aan te schaffen, zodat aangeraden kan worden om eerst de helmmaat te bepalen en dan pas op zoek te gaan.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen