Waar vind ik een klassieke jethelm?

Om een klassiek jethelm te vinden, is het eerst goed om stil te staan bij de kenmerkende eigenschappen. Het aanbod van jethelmen die ontworpen zijn op basis van het klassieke model is bijzonder groot, maar laat ook veel variatie zien ten aanzien van modern design en uitvoering. De klassieke jethelmen die nu worden aangeboden, hebben zijn doorgaans uitgevoerd in een retro model, maar wel met de moderne eigenschappen van deze tijd. Een jethelm heeft ondanks dat er sprake is van moderne ontwerpen altijd een enigszins klassiek karakter. Een retro jethelm biedt uitkomst als de voorkeur uitgaat naar een echt ouderwets model, maar als het de bedoeling is om een jethelm met klassieke kenmerken te kopen, dan zijn er uiteraard nog meer mogelijkheden.

Bij de zoektocht naar een klassieke jethelm kan er uiteraard ook naar het aanbod van fashionhelmen worden gekeken om te ontdekken of daar het ideale exemplaar bijvoorbeeld in te vinden is. Beschik je al over een jethelm maar heb je een probleem met het vizier? Lees hier hoe je een losse bril kan voorkomen/verhelpen.

Tips klassieke jethelm kopen

Bij het kopen van een klassieke jethelm kan er met meerdere aspecten rekening worden gehouden. Er kan bijvoorbeeld naast dat er naar het ontwerp, design en materiaal wordt gekeken ook rekening gehouden worden met de kleur. De klassieke jethelmen met modern ontwerp zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in zwart, bruin en wit, maar ook in andere meer opvallende kleuren, zoals blauw of roze. Wil je een jethelm kopen? Bij Helmonline.nl bestel je een jethelm vóór 23.59 uur = volgende dag in huis!

Verder is het bij het kopen van een klassieke jethelm natuurlijk altijd aan te raden om ervoor te zorgen dat de helm goed aansluit om het hoofd. De beste manier om daar bij het online aanschaffen van een klassieke helm rekening mee te houden, is door de maat te meten van de hoofdomtrek om zo de juiste helmmaat in de matentabel te bekijken.

De hoofdomtrek kan het beste worden gemeten met een meetlint of centimeterband, waarbij er rekening moet worden gehouden met 2,5 centimeter afstand boven de wenkbrauwen. Aan de hand van de gemeten omtrek kan de matentabel erbij worden gepakt om te kijken wat de ideale helmmaat voor de klassieke jethelm is.

De maat is belangrijk net als de persoonlijke voorkeuren, waarbij er ook met speciale eigenschappen rekening kan worden gehouden. Bijvoorbeeld met de aanwezigheid van een vizier of met een sluiting die gebruiksvriendelijk is en snel geopend en gesloten kan worden. Er zijn meerdere merken die klassieke jethelmen in een modern design op de markt brengen en elk van deze merken kennen weer andere eigenschappen en functionaliteiten toe aan de modellen.