Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Waar vind ik een klassieke jethelm?

Bij het zoeken naar een klassieke jethelm zijn er verschillende opties die zich aandienen. De jethelmen die vroeger werden gemaakt, kunnen nu als vintage worden bestempeld, maar zijn uiteraard niet meer geschikt om te dragen tijdens het rijden op een scooter, brommer of motor. De veiligheidseigenschappen zijn namelijk in de loop der jaren wel verloren gegaan en dit is dan ook geen optie om gebruik van te maken.

Er zijn gelukkig nog wel tal van andere opties beschikbaar om een klassieke jethelm op de kop te tikken. In plaats van naar een winkel toe te gaan, kan de zoektocht het beste op internet starten. Er zijn allerlei mogelijkheden om online in een groot aanbod van helmen op zoek te gaan naar net die ene klassieke jethelm, waar jij naar op zoek bent.

Klassieke jethelm

Om een klassiek jethelm te kunnen vinden,  is het eerst eens goed om stil te staan bij de kenmerkende eigenschappen. Het aanbod van jethelmen die ontworpen zijn op basis van het klassieke model is bijzonder groot, maar laat ook veel variatie zien ten aanzien van modern design en uitvoering.

De klassieke jethelmen die nu worden aangeboden, hebben zijn doorgaans uitgevoerd in een retro model, maar wel met de moderne eigenschappen van deze tijd. Dat is natuurlijk het beste, want zo zal de klassieke jethelm ook over een ECE keurmerk kunnen beschikken, maar wel uitgevoerd zijn aan de hand van het ouderwetse design.

Een jethelm heeft ondanks dat er sprake is van moderne ontwerpen altijd een enigszins klassiek karakter. Een retro jethelm biedt uitkomst als de voorkeur uitgaat naar een echt ouderwets model, maar als het de bedoeling is om een jethelm met klassieke kenmerken te kopen, dan zijn er uiteraard nog meer mogelijkheden.

Een leuk voorbeeld van een klassiek model is de MT Custom Rider die gecombineerd kan worden met een motorbril die er perfect bij past om het klassieke karakter nog sterker te benadrukken. Een voorbeeld van een retro model is van hetzelfde merk afkomstig, maar dan uitgevoerd met een buitenschaal die in leder is afgewerkt. Het materiaal is uiteraard ook van invloed op de uitstraling van de klassieke jethelm.

• Retro model
• Moderne eigenschappen
• Materiaal buitenschaal

Bij de zoektocht naar een klassieke jethelm kan er uiteraard ook naar het aanbod van fashionhelmen worden gekeken om te ontdekken of daar het ideale exemplaar bijvoorbeeld in te vinden is. Beschik je al over een jethelm maar heb je een probleem met het vizier? Lees hier hoe je een losse bril kan voorkomen/verhelpen.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Tips klassieke jethelm kopen

Bij het kopen van een klassieke jethelm kan er met meerdere aspecten rekening worden gehouden. Er kan bijvoorbeeld naast dat er naar het ontwerp, design en materiaal wordt gekeken ook rekening gehouden worden met de kleur. De klassieke jethelmen met modern ontwerp zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in zwart, bruin en wit, maar ook in andere meer opvallende kleuren, zoals blauw of roze. Wil je een jethelm kopen? Bij Helmonline.nl bestel je een jethelm vóór 23.00 = volgende dag in huis!

Verder is het bij het kopen van een klassieke jethelm natuurlijk altijd aan te raden om ervoor te zorgen dat de helm goed aansluit om het hoofd. De beste manier om daar bij het online aanschaffen van een klassieke helm rekening mee te houden, is door de maat te meten van de hoofdomtrek om zo de juiste helmmaat in de matentabel te bekijken.

De hoofdomtrek kan het beste worden gemeten met een meetlint of centimeterband, waarbij er rekening moet worden gehouden met 2,5 centimeter afstand boven de wenkbrauwen. Aan de hand van de gemeten omtrek kan de matentabel erbij worden gepakt om te kijken wat de ideale helmmaat voor de klassieke jethelm is.

De maat is belangrijk net als de persoonlijke voorkeuren, waarbij er ook met speciale eigenschappen rekening kan worden gehouden. Bijvoorbeeld met de aanwezigheid van een vizier of met een sluiting die gebruiksvriendelijk is en snel geopend en gesloten kan worden. Er zijn meerdere merken die klassieke jethelmen in een modern design op de markt brengen en elk van deze merken kennen weer andere eigenschappen en functionaliteiten toe aan de modellen.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Een aantal bekende merken die jethelmen in klassieke stijl produceren, zijn onder meer Ls2, MT, AMX/AWX en Vinz. Net als de eigenschappen kan ook de kwaliteit variëren net als het gebruikte materiaal en de prijsklasse. Bij het kopen van een klassieke jethelm kan er dan ook met veel verschillende eigenschappen en kenmerken rekening worden gehouden. Wil je liever een conventionele jethelm kopen? Lees dan deze tips voor het kopen van een jethelm.

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen