Wat te doen aan vliegen onder je helm?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

De vraag is simpeler dan het antwoord. Een hapklare oplossing voor dit probleem vind je niet op internet, terwijl het een veel voorkomend probleem is voor weggebruikers die een helm dragen.

Het komt regelmatig voor dat insecten tegen je helm aan vliegen. Echter, het gebeurt ook weleens dat insecten via het vizier of ventilatie in je helm terecht komen. Het insect kan vast komen te zitten tussen je hoofd en de helm of in je oog of mond terechtkomen. Vervelender is het als het een stekend insect is, zoals wesp of bij. Door de schrik van een steek kun je in paniek raken waardoor er een ongeluk kan ontstaan.

> De Shark Raw helm: Kortingen tot wel 40%!

Wat te doen dus aan vliegen onder je helm?

Er zijn verschillende manieren om insecten te weerhouden om in je helm te komen.

1. Een gesloten helm, met alleen ventilatieopeningen dragen

Een gesloten helm beschermt je tegen insecten, maar is ook warmer omdat er minder frisse lucht de helm in komt. Een ander voordeel van een gesloten helm, is dat deze minder luchtweerstand heeft.

2. Een helm met een gesloten vizier dragen

Een helm met een gesloten vizier dragen, zorgt ervoor dat de insecten in ieder geval niet meer via je gezicht naar binnen kunnen komen. Ook kunnen zij dan niet rechtstreek je ogen in vliegen. Een gesloten vizier beschermt je ogen bovendien tegen de wind. Heb je een getint vizier, dan helpt het ook tegen de zon.

> Bekijk eens onze motorhelmen!

3. Een bril dragen

Een bril dragen heeft ongeveer dezelfde voordelen als een helm met een gesloten vizier. Het beschermt je ogen tegen vliegende insecten. Nog een voordeel is dat je minder last hebt van de zon en de wind.

4. Een hoofddoek (bijv. een bandana) of een sjaal onder je helm dragen

Een hoofddoek (bijvoorbeeld een bandana) of een sjaal dragen onder je helm, weerhoudt de insecten om in je hoofd te steken. Je hoofd is namelijk afgedekt. Gebruik je de sjaal ook in je nek, dan zal dit er ook voor zorgen dat de insecten niet via de onderkant van de helm naar binnen kunnen komen. Ook kunnen ze je niet in je nek steken. Een nadeel van deze oplossingen: het is warmer.

> Op zoek naar een helm? Vóór 23.59 uur besteld = morgen in huis.

Helm afdoen met make up? Lees hier onze tips!