Helm op- en afdoen met make-up: Zo blijft je make-up zitten na een lange rit

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Hoewel het grootste gedeelte van de motorrijders man is, zijn er ook veel vrouwen die motorrijden. Niet alleen lange plezierritten maar ook om van 'a' naar 'b' te komen, bijvoorbeeld van en naar werk. Veel vrouwen vinden het dan ook erg vervelend dat wanneer zij zweten en hun helm afzetten, hun hele make-up uitgelopen of verward is. Maar hoe kan je dit voorkomen?

Kies de juiste helm

Indien je weet dat je graag make-up draagt en je wil dat dit blijft zitten dan kun je hier rekening mee houden bij de aanschaf van een helm. Zo kan het al heel wat schelen als je een systeemhelm draagt. Daarnaast zijn er zelfs speciale helmen gemaakt die vriendelijk zijn voor make-up. Neem bijvoorbeeld de Schuberth C3 P (Pharaoh).

Doe de juiste make-up op

Ten eerste is het natuurlijk heel belangrijk dat je sowieso gaat voor make-up die waterproof is. Zo vermijd je al problemen als je een beetje gaat zweten. Een heftigere oplossing kan permanente eyeliner zijn, een tattoo die loopt immers niet uit. Het is wel zo dat ook waterproof make-up zijn grenzen kent. Het is dus niet zo dat je fantastisch van je voertuig af zult stappen. Verder kan je ook proberen door met een primer of finisher de schade te beperken. Desnoods kun je sommige dingen makkelijk bijwerken op locatie, een lipgloss of snelle lippenstift zit er natuurlijk in een mum van tijd weer op. Een hele ooglook is natuurlijk lastiger snel bij te werken.

> Een nieuwe helm nodig? Bekijk onze mooie jethelmen!

Ga voor een natuurlijke look

Om je make-up te verwarren moet er natuurlijk wel iets te verwarren zijn. Als je bijvoorbeeld knalroze oogschaduw ophebt zal het eerder ophalen dat dit wat vervaagd is als wanneer je voor een tintje kiest dat past bij jouw huidskleur. Daarnaast zeggen mannen niet voor niets dat zij een natuurlijke look veel mooier vinden, voor hen hoef je het dus niet te laten.

> antwoord: wat te doen aan vliegen in je helm

Af en toe stoppen

Vooral met lange afstanden kan dit een oplossing zijn. Je weet immers dat wanneer je rijdt je make-up iets uit zal lopen. Wanneer je dus bij een tankstation gaat tanken of een versnapering gaat halen kan je in een spiegeltje of in het toilet je make-up een beetje bijwerken. Dit kan daarnaast ook gewoon op de locatie waar je moet zijn. Veel vrouwen hebben er dus last van en waarschijnlijk is er ook niet een permanente, definitieve oplossing. Net als met het haar is het gewoon zo dat make-up ook een beetje in verwarring komt wanneer je gaat rijden, dit hoort er nou eenmaal gewoon bij. Het beste is om je er niet teveel zorgen om te maken en gewoon te rijden.

> Motorhelm kopen of scooterhelm kopen: Verzending = gratis + korting tot wel 40%!