Tweedehands of nieuwe helm kopen?

Wanneer je een helm gaat kopen heb je de keuze om een nieuwe helm te kopen, of een tweedehands. Je kiest de helm op basis van je persoonlijke voorkeuren op de volgende punten:

  • Uiterlijk
  • Prijs
  • Comfort
  • Veiligheid

Een motor- of scooterhelm draag je voornamelijk voor de veiligheid, een helm met een keurmerk geeft een bepaalde kwaliteit aan. Pas als je een helm met een geldig keurmerk hebt gevonden kun je vervolgens gaan selecteren op basis van comfort, prijs en uiterlijk.

De nadelen van een tweedehands helm

Het kopen van een tweedehands helm is natuurlijk goedkoper dan een nieuwe helm, maar brengt ook vele nadelen met zich mee. Je kunt niet weten wat de vorige eigenaar (bewust of onbewust) met de helm heeft gedaan. Als de helm er goed uitziet betekend dit nog niet dat deze nooit is gevallen, waarbij de binnenkant beschadigd kan zijn. Je kunt dit niet zelf beoordelen door een helm van de buitenkant te bekijken en dit moet je ook niet proberen.

Naast de veiligheid is het ook minder hygiënisch om een tweedehands helm te kopen. Je koopt namelijk een helm vol met zweet en bacteriën van de vorige gebruiker.

> Koop geen tweedehands helm, bekijk onze nieuwe motorhelmen!

Let op het keurmerk

Zeker als je een oude helm koopt is het een risico om een helm tweedehands te kopen. Helmen hebben namelijk geen oneindige levensduur, en hoe ouder de helm hoe groter de kans dat deze beschadigingen heeft. Op de helm staat het type certificering waar je veel informatie uit kunt opmaken, zoals welke keurmerk de helm heeft. Is het keurmerk van voor 2003 dan is de kans groot dat het keurmerk verlopen is. Door online een nieuwe helm te kopen zie je meteen het keurmerk bij de productspecificaties staan.

> Is je helm beschadigd? Lees hier: beschadiging helm blijven gebruiken of nieuwe helm kopen?

Steeds meer mensen kopen een helm online

De online verkoop van motor- en scooterhelmen zit in de lift. Mede doordat webshops duidelijker aangeven hoe je de helmmaat kunt meten, durven steeds meer mensen het aan om online een helm te bestellen. Online een motorhelm bestellen is ook overzichtelijk, je kunt makkelijk verschillende helmen vergelijken en zo tot de beste keuze voor jouw budget komen. Doordat er geen verkoper meer nodig is, zijn helmen die online verkocht worden ook goedkoper.

Het kopen van een nieuwe helm heeft ontzettend veel voordelen t.o.v. een tweedehands helm. 

> De stoere Shark helm: vandaag besteld = morgen in huis!