6 tips om warm te blijven op de scooter

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

In de winter is het prettig om op je scooter rond te rijden. THelaas kan het ook op de scooter erg fris worden, zeker in de koude wintermaanden. Om ervoor te zorgen dat je niet compleet bevroren aankomt op je eindbestemming, geven we je hieronder enkele tips om warm te blijven op de scooter.

Investeer in een goed windscherm

Heb je nog geen goed windscherm op je scooter? Dan raden wij je aan in een hoogwaardig windscherm te investeren. Koop een hoog windscherm, want dit scherm houdt die harde en koude wind het beste tegen als je op de scooter zit. Misschien niet zo mooi, maar wel een goede investering als je comfortabel op de scooter wil rijden in de winter.

Draag een regenpak

Doe een regenpak in je buddy en je kunt het pak altijd aantrekken als het begint te regenen.

Tips voor het kopen van een goed regenpak:

  • Koop een regenpak dat goed aansluit. Het is erg vervelend als het pak de hele tijd om je heen wappert tijdens het rijden.
  • Koop een regenpak dat je goed aan kunt trekken aan de mouwen en aan de benen. Zo kan het pak niet omhoog waaien tijdens het rijden.

> De HJC IS-Max II helm: Profiteer van korting tot wel 40%!

Draag een integraalhelm

Een integraalhelm bedekt je gehele gezicht. Dit is lekker warm in de winter. Je kunt er overigens ook voor kiezen deze helm het gehele jaar door te dragen.

Houd je benen warm met een beenkleed

Als je op de fiets zit, beweeg je je benen continu. Door je benen te bewegen, blijven deze lekker warm. Op de scooter beweeg je je benen niet. De motor in het voertuig doet namelijk al het werk. Fijn in de zomer, maar toch wat minder prettig in de winter. Omdat je je benen niet beweegt, worden deze namelijk sneller koud.

Gelukkig kun je dit probleem gemakkelijk oplossen. Je kunt namelijk een beenkleed meenemen op de scooter. Dit is een dik kleed dat je over je benen legt, om ze wat extra bescherming te geven tegen de kou. Zeker als je een lange afstand moet afleggen op de scooter en het buiten erg koud is, is een beenkleed geen overbodige luxe. Ook handig: het kleed houdt je benen niet alleen warm, maar ook droog!

> De HJC IS 17: Vandaag besteld = morgen in huis!

Draag warme kleding

Als je niet voldoende of niet de juiste kleding draagt op de scooter, houd je het nooit lang warm. Draag een lange broek, eventueel met thermo-onderkleding, koop een warme jas en vergeet je handschoenen niet. Om te voorkomen dat je voorhoofd en je oren steenkoud worden, draag je een goede muts.

Lees ook: Motor klaarmaken voor het nieuwe seizoen!