Tips voor het kopen van een jethelm

Bij het kopen van een jethelm kan er met een aantal aspecten rekening worden gehouden. Jethelmen zijn bijvoorbeeld een ander type helm in vergelijking met systeemhelmen of integraalhelmen, zodat ook zeker gekeken moet worden naar de voordelen en nadelen. Als er iedere dag door weer en wind het hele jaar door met hoge snelheid naar het werk gereden wordt, dan is een jethelm niet het meest geschikt. Bijvoorbeeld weer wel tijdens het rijden op een scooter of brommer of motor, waarbij er met beperkte snelheid wordt gereden. 

Tips kopen jethelm

Met betrekking tot de uitvoering en materiaal van de helm geldt dat er een keuze kan worden gemaakt voor een uitvoering met een vizier of zonder vizier. Een jethelm met een vizier biedt wat meer bescherming tegen de wind en dat is vooral bij het rijden met een wat hogere snelheid zeker comfortabeler.

De kwaliteit van de buitenschaal en de bestendigheid tegen UV-straling hebben invloed op de levensduur van de helm. Overigens moeten helmen om de zoveel tijd worden vervangen. Indien een helm een keer stevig is gevallen, zal er doorgaans een nieuw exemplaar moeten worden aangeschaft.

Veelvoorkomende vraag: blijft een jethelm met losse bril vastzitten? En zijn jethelmen luidruchtig?

Tips jethelm maat

Met betrekking tot de tips voor het kopen van een jethelm is de aanschaf van een goed passend exemplaar natuurlijk uitermate belangrijk. Er zijn maataanduidingen voor jethelmen beschikbaar en ook kan er uiteraard gebruik worden gemaakt van de mogelijkheid om de maat van het eigen hoofd te meten om op basis daarvan de juiste maat jethelm te selecteren. Voor het meten van de maat is het alleen maar nodig om de hoofdomtrek te bepalen.

Het bepalen van de hoofdomtrek wordt gedaan door een centimeterband of meetlint te gebruiken en de omtrek van het hoofd ongeveer 2,5 cm boven de wenkbrauwen te meten. Op basis van de uitkomst van de hoofdomtrek kan in de matentabel de juiste maat worden opgezocht. De maten van jethelmen variëren en zijn bijvoorbeeld ook in kindermaten verkrijgbaar.

Er zijn op het gebied van jethelmen vele verschillende soorten uitvoeringen beschikbaar van uiteenlopende merken. Er kan rekening worden gehouden met het design of met de voorkeur voor een kleur. Uiteraard zijn er ook verschillen te zien tussen de prijzen, zodat desgewenst daar ook nog rekening mee kan worden gehouden bij het maken van een keuze.