Tips voor het kopen van een HJC helm

Je hebt motorhelmen van diverse merken bekeken en na lang nadenken heb je besloten dat je een helm van HJC wil kopen. Een goede keuze, maar welke helm kun je het beste aanschaffen? Dat lees je in dit artikel. Zo geven we op deze pagina enkele handige tips voor het aanschaffen van een HJC motorhelm. Deze tips kun jij gebruiken om de beste helm te kopen, waar je vervolgens jaren plezier van hebt.

Kies de juiste soort helm

HJC heeft een groot aanbod motorhelmen. Sommige helmen worden speciaal ontwikkeld voor de motorsport, andere helmen vallen weer in het segment ‘urban’. Bepaal voor jezelf welke soort hem jij het beste aan kunt schaffen. Ga je bijvoorbeeld veel ‘offroad’ rijden met jouw nieuwe helm? Kies dan geen ‘urban’ helm, maar neem een ‘adventure’ helm van HJC. Deze helmen zijn speciaal ontwikkeld voor offroad motorrijders.

Stel een wensenlijstje voor jezelf op

Jouw nieuwe motorhelm moet aan enkele eisen voldoen. Welke eisen zijn dit? Vind je een goede ventilatie belangrijk of vind je het belangrijk dat jouw nieuwe helm een ingebouwd zonnevizier heeft? En hecht je veel waarde aan een dubbel D sluiting, of vind je dit niet zo heel belangrijk? Stel voor jezelf een wensenlijstje op en gebruik dit lijstje vervolgens om de perfecte HJC helm te vinden. Door de helmen weg te strepen die niet aan jouw eisen voldoen, vind je veel sneller en gemakkelijker de perfecte motorhelm.

Kies een materiaalsoort

HJC motorhelmen worden van drie materiaalsoorten gemaakt, namelijk:

  • Glasvezel.
  • Polycarbonaat.
  • Carbon.

Bepaal je budget

HJC verkoopt helmen in verschillende prijsklassen. Zo kun je een HJC helm kopen voor € 200+, maar worden er ook helmen van meer dan € 500+ verkocht. Bepaal voor jezelf hoeveel geld jij (ongeveer) uit wil geven aan je nieuwe motorhelm. Als je je budget bepaald hebt, kun je veel helmen wegstrepen in je zoektocht naar de perfecte HJC helm. Dit maakt het gemakkelijk om de juiste helm te vinden.

Kies het gewenste design

HJC heeft vele helmen met een subtiel design, bijvoorbeeld simpelweg in de kleur zwart of mat zwart, maar verkoopt ook helmen met een opvallend design. Bepaal voor jezelf wat voor design je mooi vindt voor je helm. Wil je bijvoorbeeld geen ‘saaie’ helm aanschaffen, maar wil je een helm met opvallend design? Hetzelfde geldt als je juist een helm met subtiel ontwerp wil, maar niet met een opvallend design.

Tot slot: zo bepaal je de juiste helmmaat

Weet je niet welke maat helm je moet kopen? Dan kun je jouw helmmaat zelf opmeten. Dit doe je gewoon met een meetlint. Leg het meetlint 2,5 centimeter boven je wenkbrauwen en trek het vervolgens om je hele hoofd heen, op de manier zoals een helm ook om je hoofd heen zit. Vervolgens check je de omtrek van je hoofd op het meetlint. Deze zoek je op in de matentabel en voila, je weet je helmmaat.

Bekijk ook: Tips voor het kopen van een Caberg helmen!