Tips voor het kopen van een Caberg helm

Is je motorhelm aan vervanging toe? Dan kun je ervoor kiezen een helm van het merk Caberg aan te schaffen. Op deze pagina geven we je enkele handige tips om de juiste Caberg helm te kopen. 

Bepaal wat voor soort helm je wilt kopen

Caberg verkoopt verschillende soorten helmen. Voor je op zoek gaat naar een nieuwe helm, is het goed om er bij stil te staan wat voor soort helm je wilt kopen. Wil je een helm aanschaffen om offroad te rijden? Dan heb je een robuuster exemplaar nodig dan een motorrijder die enkel op openbare wegen te vinden is. Weet je wat voor soort helm je zoekt, dan kun je heel wat helmen afstrepen van je lijstje. Zo vind je de perfecte helm een stuk sneller en gemakkelijker.

Check de eigenschappen van een helm

Iedere Caberg helm heeft zo zijn eigenschappen. De ene helm heeft bijvoorbeeld een ingebouwd zonnevizier, de andere helm heeft een extra breed vizier. Door de eigenschappen van een helm door te nemen, kun je goed bepalen om wat voor soort helm het gaat. Nu kun je gemakkelijker bepalen of deze helm wel of niet bij jou past.

Vergelijk de helmen goed met elkaar

Heb je een helm gevonden die aan jouw eisen voldoet? Kijk naar de volgende punten:

  • Het materiaal van de buitenschaal.
  • Het vizier.
  • De pasvorm.
  • Het design.
  • De prijs.

Lees reviews van andere motorrijders

Hoe wordt een helm beoordeeld? Daar kom je vanzelf achter door reviews van andere motorrijders te lezen. Lees je voornamelijk negatieve reviews? Dan kun je beter op zoek gaan naar een andere helm. Lees je veel positieve reviews? Dan krijg je een beeld van wat je kan verwachten. 

Meet je helmmaat op

Heb je een goede helm gevonden van het merk Caberg? Dan kun je deze pas bestellen als je je helmmaat weet. Heb je al eerder een motorhelm gedragen, dan weet je waarschijnlijk welke maat je nodig hebt. Je kunt deze maat direct bestellen, maar je kunt je helmmaat voor de zekerheid ook nog een keertje opmeten. Zo weet je zeker dat je een helm in de juiste maat bestelt.

Je meet de maat van je helm op met een meetlint. Deze leg je 2m5 centimeter boven je wenkbrauwen op je voorhoofd. Vervolgens trek je het lint naar achteren, helemaal om je hoofd heen. De maat die de centimeter aangeeft, zoek je op in een matentabel. Nu weet je de maat van je helm. Zit je precies tussen twee maten in? Bestel voor de zekerheid dan twee maten. De helm met de verkeerde maat stuur je gewoon terug.

Ook leuk om te lezen: Shark helm vs. Caberg helm: De voor- en nadelen!