Shark EVO ES helm kopen: Bepaal zelf het aflevermoment!

De Shark EVO ES helm is de nieuwe parel van de Shark Lees door

Sorteren

10 producten

Filteren
 1. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

10 producten

Filteren

helmen. Het kinstuk is namelijk volledig achterover te klappen. Hierdoor kan de helm op twee manieren worden gedragen. Als het kinstuk gesloten is, lijkt de helm op een integraalhelm of systeemhelm. Als het kinstuk volledig geopend is, lijkt de helm meer op een jethelm. Dit komt omdat het kinstuk tot aan de achterkant van de helm is geklapt, zodat het opgaat in het design van de helm. Hierdoor heb je geen last van wind en blijft het design aerodynamisch.

Dit is anders dan bij systeemhelmen, waarbij het kinstuk tot aan de bovenkant van de helm kan worden opengeklapt. Hierdoor ervaar je meer last van wind en wordt de helm minder gestroomlijnd. De EVO ES helm van Shark geeft je hierdoor het beste van beide werelden. Door de dubbele homologatie van de helm, is de Shark EVO-ES goedgekeurd om zowel met open kinstuk als gesloten kinstuk te rijden op alle Europese openbare wegen.

Shark EVO ES > het vizier

Het vizier van de Shark EVO-ES helm is heel gebruiksvriendelijk dankzij de anti-kraslaag en het anti-condens vizier. De Shark EVO-ES heeft een vizier van het model VZ 150.

Het vizier is voorzien van het “Auto-up/ Auto-down systeem. Dit zorgt ervoor dat het kinstuk altijd open en dicht kan, onafhankelijk van de positie van het vizier.

Een voordeel aan deze Shark EVO-ES is dat de helm is voorzien van een zonnevizier. Dit maakt een motorrit op een warme zomerdag goed te doen. Geen last meer van de felle zon dankzij het zonnevizier.

Een nadeel aan de Shark EVO-ES is dat de helm niet is uitgerust met een Pinlock-vizier. Dit vizier zorgt voor een optimale anti-condens vizier.

Shark EVO ES > de binnenvoering

De voering van de Shark EVO-ES is uitneembaar en wasbaar. Dit is natuurlijk ideaal, want inspannende en warme motorritjes kunnen voor de nodige transpiratie zorgen. Was de voering op 30°C en de voering van de Shark EVO-ES is weer helemaal schoon.

Het zwarte interieur voelt heel comfortabel en zacht aan. De naadloze voering voorkomt schuringen en pijnlijke plekken op de huid.

Shark EVO ES > aerodynamics en ventilatie

Zeker tijdens de warme zomerdagen is een optimale ventilatie in de motorhelm wel zo fijn. De Shark EVO-ES heeft maar liefst 3 ventilatiekanalen en 2 air extractors. Dit samen zorgt voor een optimale ventilatie van de Shark EVO-ES helm.

Geschikt voor een communicatiesysteem

De Shark EVO-ES is voorbereid op een communicatiesysteem. Dit is het Sharktooth communicatiesysteem. Heb je interesse in een communicatiesysteem voor jouw Shark EVO-ES? Dan raden wij aan om het Sharktooth systeem aan te schaffen. Dit systeem past naadloos in de binnenvoering van de helm. Een ander systeem kan een andere afmeting hebben, waardoor het niet in de helm past.

De verschillen tussen helmen:

Helm Shark Evo ES: Wat zijn de voordelen?

Naast het grote voordeel van het kinstuk van de Shark Evo ES, heeft deze helm nog meer grote voordelen. Zo is deze helm uitstekend geschikt voor brildragers, dankzij het EasyFit systeem. Dit komt door de binnenvoering die speciale inkepingen heeft voor brilpootjes. Hierdoor drukken de brilpootjes niet tegen het gezicht aan. Dit maakt het ook mogelijk om met een zonnebril onder de helm te rijden, al is dit niet noodzakelijk. De Shark Evo ES helm is namelijk voorzien van een zonnevizier. Dit vizier is zeer eenvoudig te bedienen aan de zijkant van de helm. Zelfs tijdens het rijden kan het zonnevizier omhoog of omlaag worden geklapt. Het voordeel hiervan is dat je altijd een optimaal zicht op de omgeving en het overige verkeer houdt, zelfs als je tegen de zon in rijdt. Wat ook voor een optimaal zicht zorgt, is het heldere anti-kras vizier. Dit vizier is met een anti-condens laag bewerkt. Hierdoor wordt de kans op een beslagen vizier enorm verkleind. Alles is eraan gedaan om een zo optimaal mogelijke motorrit of scooterrit te bieden.

 • Uitstekend geschikt voor brildragers door inkepingen in de binnenvoering
 • Helm is voorzien van een zonnevizier die eenvoudig te bedienen is
 • Het heldere vizier is bewerkt met anti-condens laag voor optimaal zicht

Tips voor het wassen van de binnenvoering

Bij de meeste helmen is de binnenvoering uitneembaar en wasbaar, zo ook bij de Shark EVO-ES. Als je de binnenvoering wil wassen is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende punten:

 1. Was de binnenvoering op maximaal 30 graden Celsius. Als je de binnenvoering op hogere temperatuur wast, bestaat de kans dat het krimpt en daardoor niet meer goed in de helm teruggeplaatst kan worden.
 2. Gebruik een waszakje voor de wasmachine. Als je de binnenvoering in een waszakje doet tijdens het wassen, verklein je de kans op beschadigingen.
 3. Voor een kleine schoonmaakbeurt wordt handwassen aangeraden. Als je een klein plekje met vuil in de binnenvoering hebt, of je wil de binnenvoering even kort opfrissen, dan is het aan te raden om met de hand te wassen. Hierdoor verklein je de kans op krimpen, beschadiging of verkleuring enorm!

Deze modellen zijn ook zeer populair: