Een Shark helm vs. een Schuberth helm: de voor- en nadelen

Wil je een motorhelm kopen, dan kun je uit vele verschillende helmen kiezen. Er zijn diverse bekende bedrijven die hoogwaardige motorhelmen verkopen, waaronder de merken Shark en Schuberth. Twijfel je of je een helm van Shark aan moet schaffen of toch een helm van Schuberth moet kopen? Dan helpen wij je graag de beste keuze te maken. Dit doen we door de voor- en nadelen van beide helmen voor je op een rijtje te zetten.

Een Shark helm vs. een Schuberth helm: de voor- en nadelen

De voor- en nadelen van Shark helmen

Het bedrijf Shark werd vele jaren geleden opgericht door ex-coureurs. Door de jaren heen heeft het merk vele verschillende motorhelmen op de markt gebracht, die stuk voor stuk erg populair zijn. Dit is niet voor niets, want de aanschaf van een Shark helm brengt diverse voordelen met zich mee.

De belangrijkste voordelen van de Shark helmen in het algemeen, zijn de volgende:

  • De helmen zijn professioneel ontwikkeld, door mensen die zelf ook veel op motoren rondgereden hebben of motor rijden.
  • De helmen hebben een uitstekende pasvorm. Dit is een groot voordeel, want het is erg belangrijk een helm met een goede pasvorm te dragen.
  • De helmen zijn niet al te duur. Ook met een kleiner budget kun je met gemak een goede Shark helm kopen.

Daarnaast hebben de helmen van het merk Shark een mooi design. Het ontwerp van de helmen is een stuk strakker dan de ontwerpen van andere helmen. Veel mensen vinden helmen met een strakker ontwerp mooi en daarom zijn Shark helmen zo populair.

> De Shark Raw helmen & Shark Evo One: vandaag besteld = morgen in huis!

Het is lastig om te zeggen wat de nadelen van Shark helmen zijn, simpelweg omdat de helmen eigenlijk geen duidelijke minpunten hebben. Sommige helmen van het merk Shark zijn wat zwaar, maar dit geldt eigenlijk voor helmen van alle merken. Schuberth verkoopt bijvoorbeeld ook zwaardere helmen.

Controleer je de producteigenschappen van een helm voor je deze koopt, dan weet je zeker dat je een goede aankoop doet. En vind je het niet erg om een zwaardere helm te dragen? Dan kun je met een gerust hart een Shark helm bestellen zonder de producteigenschappen van de betreffende helm door te lezen.

Lees ook: Tips voor het kopen van een Shark helm!

De voor- en nadelen van Schuberth helmen

Kies je er toch voor een Schuberth helm te kopen? Dan maak je zeker geen verkeerde keuze, want ook Schuberth helmen hebben diverse pluspunten. De belangrijkste voordelen van deze helmen, zijn de volgende:

  • De helmen zijn erg comfortabel. Veel motorrijders die ooit een Schuberth helm hebben gedragen, willen hierna geen helm van een ander merk meer aanschaffen.
  • De helmen hebben een zeer laag geluidsniveau. Als je de helm op zet, heb je totaal geen last meer van de harde geluiden om je heen. Zelfs niet op een drukke weg.
  • De helmen kunnen verrijkt worden met diverse accessoires, waaronder de Schuberth SRC System. Dit is een draadloze Bluetooth kit die volledig in de helm geïntegreerd kan worden, waardoor je handsfree kunt bellen.

Het enige nadeel van de vele verschillende Schuberth helmen, is dat de helmen niet voordelig zijn. Kijken we naar de prijzen van Shark helmen, dan zien we dat het prijsniveau van deze helmen veel lager ligt dan bij de Schuberth helmen het geval is. Wil je van bovenstaande voordelen profiteren? Dan moet je wel bereid zijn een relatief hoger bedrag in je motorhelm te investeren.

> Schuberth helmen Nederland, bij ons te bestellen! Nu met gratis verzending.