Tips voor het kopen van een Shark helm

Wil je een Shark helm kopen? Wij helpen je graag de beste helm te kopen. Dit doen we door in dit artikel enkele tips op te sommen die je kunt gebruiken bij het kiezen en uiteindelijk aanschaffen van de juiste Shark helm.

Bepaal je helmmaat

Het is erg belangrijk dat jouw nieuwe helm de juiste maat heeft. Een te kleine helm zit niet lekker en een te grote helm is gevaarlijk.

Gelukkig is het niet moeilijk je helmmaat zelf op te meten. Dit doe je namelijk door een centimeterband om je hoofd heen te trekken, ongeveer 2,5 centimeter boven je wenkbrauwen. Vervolgens gebruik je een matentabel om de juiste helmmaat bij jouw hoofdomtrek te zoeken. Let op: meet je helmmaat heel nauwkeurig, want het is zonde als je door haastig meetgedrag een te kleine of te grote helm bestelt en deze uiteindelijk weer terug moet sturen.

Kijk naar het materiaal van de helm

Het is verstandig om te controleren van welke materiaalsoort de buitenschaal van een helm gemaakt is. Dit kan polycarbonaat zijn, maar ook glasvezel.

Een groot voordeel van een buitenschaal van glasvezel, is dat deze lang mee gaat. Toch raden wij je alsnog aan om je helm eens per drie tot vijf jaar te vervangen, ook als je helm er nog goed uit ziet. Een helm met buitenschaal van polycarbonaat gaat gewoonlijk drie tot vijf jaar mee, zeker als deze helm van het merk Shark is.

> Profiteer van kortingen tot wel 40%: Bestel nu een Shark Evo One helm!

Check het gewicht van de helm

In de productomschrijving van een Shark helm kun je altijd lezen hoe zwaar deze helm is. Het is zeker verstandig om te controleren wat het gewicht van een helm is, want je wil geen loeizware helm dragen op de motor. Nu produceert Shark bijna geen helmen die écht zwaar zijn, maar het is altijd goed om voor de zekerheid even het gewicht van een helm te controleren.

Ben je het gewend een helm met een bepaald gewicht te dragen? Dan is het verstandig om een nieuwe helm te zoeken met ongeveer hetzelfde gewicht. Koop je een nieuwe helm met een vergelijkbaar gewicht, dan hoef je namelijk niet zo erg te wennen aan deze nieuwe motorhelm.

Vergelijk helmen met elkaar

Tot slot raden wij je aan de diverse helmen van merk Shark goed met elkaar te vergelijken. Niet alleen door naar de prijzen van de diverse helmen te kijken, maar ook door de specificaties van de helmen onder de loep te nemen. Zo vind je uiteindelijk de helm die het beste bij jou past. En heb je meerdere helmen gevonden die goed bij je passen? Dan vergelijk je de prijzen van deze helmen met elkaar, zodat je de goedkoopste helm kunt aanschaffen.

> Bezorging = gratis op het gehele assortiment: Bestel nu een Shark helm Evoline 3!

Extra tip: lees reviews van andere motorrijders

Heb je een Shark helm gevonden die aan al jouw eisen, wensen en verwachtingen voldoet en bovendien binnen je budget valt? Bestel deze helm dan nog niet meteen, maar lees eerst eens wat reviews van andere motorrijders. Zijn de reviews over de betreffende helm (vrijwel) allemaal positief, dan weet je zeker dat je een goede investering doet als je deze helm koopt.

Kortom, met deze tips vind je de beste Shark helm:

  • Bepaal je helmmaat voor je een helm bestelt.
  • Kijk naar het materiaal van de helm.
  • Check het gewicht van de helm.
  • Vergelijk helmen met elkaar.
  • Lees reviews van andere motorrijders.

Ook interessant: Tips voor het kopen van een Schuberth helm!