Retro helm met bril: verzending = gratis

Dat een helm een retro-uitstraling heeft, betekent niet dat hij ook door de tijd achterhaald is. Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

De meeste moderne helmen met een retro design zijn immers helemaal van deze tijd. Het gaat dan vooral om zaken als pasvorm en bruikbaarheid. Hier wordt immers optimale aandacht aan geschonken bij het ontwerpen ervan. Zeker een retro helm met bril moet aan alle eisen kunnen voldoen. Daarnaast moet hij er modern en mooi uitzien. Dit is dan ook eigenlijk altijd het geval. Het ontwerp is het best te omschrijven als klassiek eigentijds. Dat betekent dus dat de oude vormen zijn gehandhaafd, maar dat hij wel is gemaakt volgens de moderne richtlijnen.

Bril bij retro helmen: een heel pakket nemen

Wie denkt aan een bril bij retro helmen kan misschien wat in de war gebracht worden. Het is namelijk niet zo dat je alles apart hoeft aan te schaffen. Het gaat immers altijd om een geheel pakket. De bril en de helmen horen bij elkaar. Dit geldt eigenlijk voor alle varianten. Of het nu een pothelm betreft of een systeemhelm maakt daarvoor geen enkel verschil. Bovendien zijn er meer belangrijke kenmerken. Denk aan:

  • Een antikras vizier
  • Easyfit systeem voor brildragers
  • Een binnenvoering die wasbaar is
  • Een vizier die de zonwerend is
  • Gemakkelijk los te koppelen vizier

Het vizier is van groot belang voor motorrijders. Het is echter wel in het verleden vaak zo geweest dat het vizier een probleem kon vormen voor brildragers. Dat is bij moderne helmen echter allang niet meer het geval. Het is vaak zo dat het vizier in grote mate kan worden afgestemd op de bril. Daardoor kunnen deze perfect samen fungeren. Soms kan het vizier ook worden losgehaald zodat er ruimte is voor een bril. Zonder dat daarbij de verdere veiligheid van de helm in het geding komt.

> Nieuwe helm nodig? Bekijk dan nu onze goedkope scooterhelmen!

Het vizier schoonmaken

Naast het weren van de zon en het voorkomen van de krassen is er nog een derde aspect waar elke motor- of scooterrijder rekening mee moet houden. Een vizier wordt immers ook vuil. Dit hoeft gelukkig niet heel erg lastig te zijn. Vaak is er niet meer dan een kleine hoeveelheid water en een doek nodig om dit al voor elkaar te krijgen. Die doek is bij voorkeur van katoen. Hoewel het vizier niet kan krassen, is het immers wel verstandig om dit ook niet in de hand te werken. Het kan ook best slim zijn om af en toe wat wax te gebruiken om hem extra schoon te krijgen.

> Jethelmen kopen: vandaag voor 23.59 besteld, morgen in huis!