Pothelm vandaag besteld, morgen in huis!

Een pothelm is het ideale model voor wie op zoek is naar een retromodel. Dit zijn Lees meer

helmen die lijken op de varianten die in vroeger tijden gedragen werden. De retro look is natuurlijk in allerlei zaken zichtbaar en dit geldt ook voor de motorhelm. Vooral wanneer deze gebruikt wordt op een scooter of een brommer is het passend om een meer klassiek model zoals de pothelm te nemen.

De grote voordelen die pothelmen met zich meebrengen zijn vooral te vinden in het comfort. Dan is het vooral wel belangrijk dat de goede pasvorm wordt gevonden. Dit kan soms wat lastig zijn omdat dit per merk en model kan verschillen. De ene variant valt iets kleiner dan de andere. Het is dus aan te raden om de pasvorm goed te testen voor ermee de weg op gegaan wordt.

Helmen in potmodel: overal aan gedacht

Het rijcomfort mag zeker niet lijden onder de helm. Het moet niet zo zijn dat helmen in potmodel hip en trendy zijn, maar dat het bijna niet te doen is om er langere stukken mee te rijden door allerlei ongemakken. Daarom is er bij het ontwikkelen van de helmen aan allerlei zaken gedacht. Dit zijn vooral de praktische kanten waar een helm aan moet voldoen die extra aandacht hebben gekregen. Voorbeelden zijn:

 • Antikras vizier
 • Zonwerend vizier
 • Uitneembare oorpads
 • Goed sluitinge rond de kin
 • Niet te zwaar

Het is ook belangrijk dat de helmen in potmodel vaak gemakkelijk op te bergen zijn. Zo passen ze bijvoorbeeld in een buddyseat. Dit is bij andere helmvormen immers lang niet altijd het geval. Juist omdat de helmen wat kleiner en beter passend zijn is het echter zo dat deze helmen wel altijd op te bergen zijn. Bovendien zijn ze geschikt om te gebruiken bij elk soort voertuig. Dat geldt dus net zo goed voor een scooter, een motor, als een quad.

> Vandaag besteld, morgen gratis thuisbezorgd: De Schuberth helmen!

Een helm bij het tanken

Een lastige kwestie is altijd weer de manier waarop je met een helm omgaat als je gaat tanken. Het is gemakkelijker om deze op te houden omdat het veel werk kost om hem netjes op te bergen voor zo’n korte tijd. Het staat echter wat minder netjes wanneer je gaat afrekenen. Het is dan ook niet onbelangrijk om te weten dat het afzetten van een helm zelfs verplicht is. Zelfs wanneer het gemakkelijker is om hem gewoon op te houden is het dus simpelweg niet toegestaan. Zet dus altijd de helm af wanneer er getankt en afgerekend moet worden.

> Niet gevonden wat u zocht? Kijk dan eens naar onze goedkope systeemhelmen!

 

Sorteren

1 product

Filteren
 1. MT Custom Rider Flag - Zwart/wit
  MT Custom Rider Flag - Zwart/wit
  Onze prijs
  Normale prijs  109,90 Vanaf  79,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Sorteren

1 product

Filteren