5 redenen waarom het verstandig is om je scooter direct na aankoop te verzekeren

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Net een nieuwe scooter gekocht en wil je deze meteen gebruiken? Let er dan wel op dat je deze zo snel mogelijk verzekerd. Zo voorkom je onnodige dillema’s.

Is een verzekering verplicht bij een scooter?

Na de aankoop van een scooter moet je deze meteen verzekeren. Anders zal het niet eens mogelijk zijn om legaal op de scooter te rijden. Natuurlijk heb je een scooterrijbewijs nodig, maar een verzekering is net zo belangrijk. Het is namelijk niet toegestaan om op de openbare weg te rijden zonder dat het voertuig verzekerd is. Het is niet verplicht om meteen een uitgebreide verzekering te nemen, al is dit wel aan te raden. Zo hoeven er tijdens een ongeval minder kosten te worden voldaan.

Betere varianten van een verzekering

Om helemaal beschermt te zijn tegen hoge kosten, kunt u kiezen voor een WA Plus verzekering of een WA-allrisk verzekering. De gewone WA-scooterverzekering is, zoals eerder vermeld, verplicht. Deze dekt alleen heel weinig, namelijk alleen de schade die aan derden wordt veroorzaakt. Een WA Plus verzekering dekt daarentegen meer. Deze verzekert diefstal en dekt ook de kosten van de schade als gevolg van invloeden van het weer. Om helemaal tegen alle materiële en immateriële schade verzekert te zijn, dient er een allriskverzekering afgesloten te worden.

> Ook op zoek naar een scooterhelm?

Verzeker de passagier

Ook is het mogelijk om aanvullende modules af te sluiten voor de scooter of bromfiets. Dit is niet wettelijk verplicht om te doen. Het is wel erg handig om te doen als je bijvoorbeeld vaak iemand achterop hebt zitten. Bijvoorbeeld als je vaak samen met een vriend of vriendin ergens heen gaat. Denk dan eens aan een opzittende dekking. Zo zal de passagier ook goed verzekerd zijn in het geval er toch iets mis gaat tijdens het rijden.

> Voor het verzekeren van een scooter is het belangrijk dat je een goed slot hebt. Bekijk nu onze kettingsloten en profiteer van gratis verzending!

Allrisk verzekering

Een gloednieuwe scooter gekocht? Denk dan na over een allriskverzekering. Het voordeel hiervan is dat de schade aan jouw eigen scooter geheel gedekt is. Dit helpt bij een aanrijding waarvan jij of iemand anders de veroorzaker is. Natuurlijk moet het dan niet zo zijn dat de schade opzettelijk is aangebracht. Een verzekeraar kan je hier in het beste advisteren. Wat er allemaal binnen de verzekering valt zal afhangen van de polisvoorwaarden van de verzekering.

> Bekijk ook eens de populaire shark helm!

Een scooter goed onderhouden zorgt dat de scooter lang meegaat. Lees hier hoe je een scooter kan schoonmaken.