Oranje helmen: vandaag besteld = morgen in huis!

Een oranje helm doet veel mensen denken aan de goede oude tijd. Het is daarom vaak Lees door

Sorteren

1 product

Filteren
Sorteren

1 product

Filteren

zo dat ze de kleur oranje voor helmen associëren met een retrohelm. Dit zijn de modellen die lijken op de helmen van vroeger. Dit past immers ook goed bij de hippe scooters en motoren van dit moment, die ook vaak teruggrijpen op klassieke vormen. Oranje helmen kunnen dus vaak net dat laatste bijpassende stukje zijn waardoor het plaatje helemaal compleet is.

Dat ze doen denken aan vroeger betekent echter niet dat de oranje helmen niet comfortabel kunnen zijn. Het is vooral essentieel om een goede pasvorm te vinden. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van de tabel van helmmaten worden gedaan. De juiste maat helm scheelt vaak al heel veel als het gaat om de mate van comfort. Meet daarom altijd voor de zekerheid even de omtrek van het hoofd.

Helmen in de oranje kleur: meer dan alleen modieus

Het is bij het kiezen van een helm eigenlijk belangrijker dat deze voldoet aan de eisen op het gebied van comfort. Daarom is het minstens zo belangrijk om naast het design ook hier aandacht aan te besteden. Dit betekent dus ook dat aan allerlei aspecten aandacht besteed moet worden. Zaken die dan kunnen helpen zijn:

  • Goede sluitende band rond de kin
  • Zonwerend en niet krassend vizier
  • Uitneembare oorpads
  • Een laag gewicht

Wat ook belangrijk kan zijn is de grootte van de helm als geheel. Denk bijvoorbeeld aan oranje helmen in potmodel. Die zijn een stuk kleiner en strakker dan bijvoorbeeld crosshelmen. Dit maakt het direct ook gemakkelijker om ze mee te nemen en op te bergen. Terwijl ze minstens zo goed beschermen. Dit soort bijkomende zaken kunnen wel net het verschil maken wanneer een keuze voor een bepaald model moet worden gemaakt.

> Verzending = gratis op het gehele assortiment rode helmen!

Tanken? De helm moet verplicht af

Het gaat nogal eens fout bij het tankstation. Veel mensen tanken de scooter of motor vol en stappen met de helm op naar binnen om de benzine af te rekenen. Hoewel dit vaak niet tot echte problemen leidt, is dit wel iets wat je flink duur kan komen te staan. Het is namelijk in Nederland per wet verboden om een helm op te houden bij het afrekenen. Mocht een agent dit zien, dan kan dat dus een fikse boete opleveren. Een ander aspect is het fatsoen. Het is fijner voor de kassier om de betalende klant gewoon te kunnen zien.

> Bij Helmonline kun je diverse soorten helmen kopen. Bekijk eens deze uitgelichte producten: