Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Wat is het nadeel van een fashionhelm tweedehands kopen?

Er wordt altijd afgeraden om een fashionhelm tweedehands te kopen net zoals dat op alle andere soorten helmen van toepassing is. Er zijn namelijk meerdere nadelen verbonden aan het kopen van een tweedehands fashionhelm en die zijn groter dan het voordeel dat je misschien goedkoop aan een helm kunt komen.

Als de nadelen eenmaal bekend zijn, dan weet je waarom het niet verstandig is om een gebruikt exemplaar aan te schaffen, maar altijd een nieuw model te kopen. Dat biedt op meerdere gebieden garanties, zekerheid en veiligheid. De veiligheid staat altijd bovenop bij het dragen van een fashionhelm op een scooter, brommer of motor.

Nadelen tweedehands fashionhelm

Er zijn meerdere nadelen te benoemen, maar het grootste nadeel van de aanschaf van een gebruikte fashionhelm is dat je als koper niet weet wat erin het verleden mee is gebeurd. Het kan maar zo zijn dat de helm er aan de buitenkant nog puntgaaf uitziet, maar dat de helm een keer is gevallen en dat daardoor de binnenzijde is beschadigd wat niet altijd te zien hoeft te zien.

Het is algemeen bekend dat een gevallen helm niet meer de garantie op veiligheid en bescherming biedt. Er hoeft met de fashionhelm niet eens sprake geweest te zijn van een ongeluk, waarbij de scooterrijder of motorrijder ten val is gekomen met het hoofd op de grond. Ook het laten vallen van de fashionhelm uit de hand op de grond of ergens hard tegen aanstoten kan al fataal zijn met betrekking tot het beschermingsniveau.

De buitenschaal kan er nog perfect uitzien, maar het belangrijkste is het materiaal van de plek waar de energie van de valpartij wordt geabsorbeerd. Dat bevindt zich aan de binnenzijde van de helm en is met het blote oog niet te zien. Er kan alleen worden gekeken of er daadwerkelijk schade is door als het ware de helm door te zagen om vast te stellen of er nog sprake is van voldoende bescherming en veiligheid.

Overigens zijn er eventueel wel opties om een helm te laten keuren, maar dat kost geld en bij het kopen van een tweedehands fashionhelm gaat het doorgaans om het besparen van geld. Een nieuwe fashionhelm kopen voor je eigen veiligheid is dan ook het beste wat gedaan kan worden.

• Geen garantie veiligheid
• Geen zekerheid beschermingsniveau
• Onzichtbare beschadiging

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Veelvoorkomende vraag:  bestaan er ook fashionhelmen zonder vizier?

Overige nadelen

Hoe klein of onzichtbaar de beschadiging ook is, er wordt altijd na het vallen van een helm aangeraden om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Dat is dan ook de belangrijkste reden om nooit een tweedehands fashion helm aan te schaffen. Uiteraard zijn er andere nadelen te benoemen, want het is bijvoorbeeld ook zo dat een nieuwe helm zich nog vormt naar het hoofd van de drager en bij een gebruikte fashionhelm is er als sprake van de vorming naar het hoofd van de vorige eigenaar van de helm.

Naast het veiligheidsaspect is er dus ook een praktisch nadeel doordat de fashionhelm zich niet meer naar het hoofd van de nieuwe gebruiker zal worden. Dat kan weer als nadeel hebben dat de helm te ruim komt te zitten, waardoor er ook weer sprake is van het ontbreken van voldoende bescherming tijdens het rijden op de scooter of motor.

Dan is er ook nog een algemeen nadeel te noemen en dat is dat het aanbod van gebruikte fashionhelmen natuurlijk beperkter is ten aanzien van nieuwe fashionhelmen. Wat dat betreft zijn er minder mogelijkheden om met de eigen voorkeuren rekening te houden en is er ook minder keuze ten opzichte van het vinden van een tweedehands fashionhelm in de juiste maat.

Het kopen van een nieuwe fashionhelm kent eigenlijk alleen maar voordelen met wellicht als enige nadeel dat je dan net even wat meer geld kwijt bent dan je wellicht voor een tweedehands exemplaar kwijt zou zijn geweest. Dit nadeel is echter weer geen nadeel als je beseft dat je eigen veiligheid altijd het belangrijkste is bij het rijden op een scooter, brommer of motor. Je hoofd moet nu eenmaal goed worden beschermd en dat kan alleen met een nieuwe fashionhelm die goed past en die niet gevallen is, waarvan je niet weet of dat ooit met een tweedehands helm is gebeurd.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Bekijk alle voor- en nadelen van fashion helmen.

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen