Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Bestaan er ook fashion helmen zonder vizier?

Een fashion helm wordt gekenmerkt door het hippe en trendy design dat mede door Italiaanse invloeden is ontstaan, maar waarbij het model tevens afgeleid is van de authentieke jethelmen, zoals deze vroeger werden gedragen. De fashion helmen van tegenwoordig zijn uniek en origineel en worden in allerlei uitvoeringen ontwikkeld.

Een belangrijk kenmerk van een standaard fashion helm is dat er sprake is van een vizier. Er zijn echter ook uitzonderingen op de regel, zodat het ook mogelijk is om een fashion helm zonder vizier aan te schaffen. Zoals gezegd is het model afgeleid van een jethelm en daarbij is er niet direct standaard sprake van een vizier.

Fashion helm met vizier

Naast dat het vizier net als het model en de vormgeving kenmerken is voor een fashion helm, geldt dat er nog een belangrijke eigenschap op van toepassing is. Het vizier van een fashion helm kan namelijk in verschillende posities gesteld worden. Zo is het mogelijk om dit type helm te dragen met het vizier naar beneden, maar wordt tevens de gelegenheid geboden om het vizier omhoog te schuiven. Zo kan er prima met een fashion helm zonder vizier worden gereden.

Het rijden met een vizier biedt in ieder geval meerdere voordelen. Zo worden de ogen in elk geval enigszins beschermd tegen de wind, zodat je een goed zicht blijft houden zonder dat je last krijgt van je ogen. Er zijn bovendien zonnevizieren en die bieden vooral op zonnige dagen uitkomst om ondanks de felle zon toch een goed zicht te hebben over de omgeving.

De vizieren variëren overigens net als de fashion helmen zelf qua vormgeving en ook qua grootte. Er zijn bijvoorbeeld helmvizieren die tot over de neus komen, maar ook helmvizieren die alleen de ogen bescherming bieden. Wat dat betreft kan er dan ook zeker rekening worden gehouden met de persoonlijke voorkeuren.

• Vizier omlaag
• Helmvizier omhoog
• Variatie in grootte

Om nog even terug te komen op de vraag of er fashion helmen zonder vizier bestaan, kan in elk geval het antwoord worden gegeven dat een vizier naar wens altijd omhoog geschoven kan worden om zo met een fashion helm zonder vizier te rijden. Als er gekeken wordt naar de modellen die zonder vizier zijn uitgevoerd, dan zijn er diverse opties en alternatieven beschikbaar om een keuze te maken.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Fashion helm zonder vizier

Als het echt de bedoeling is om een fashion helm zonder vizier te kopen in plaats van een helm met vizier te kopen en deze niet te gebruiken door het helmvizier omhoog te schuiven, dan kan er gekeken worden naar het aanbod met jethelmen. Dit type helmen heeft namelijk vrijwel hetzelfde design als de fashionhelmen, maar worden ook zonder vizier aangeboden.

In het aanbod van fashionhelmen van Helmonline is overigens ook bij de categorie fashionhelmen een keuze te maken voor een helm zonder vizier. Het gaat dan om de originele retro helm in het model custom rider van het merk MT. Dit model wordt echter weer geleverd met een pilotenbril, maar wel zonder vizier. De bril dient dan als alternatief voor het vizier en kan uiteraard omhoog geschoven worden als er geen gebruik van wordt gemaakt.

Het aanbod met jethelmen biedt in elk geval uitkomst als de voorkeur echt uitgaat naar een fashion helm, maar dan zonder vizier. Het is uiteraard een kwestie van persoonlijke smaak of de voorkeur uitgaat naar het rijden met een helmvizier. Een fashion helm biedt in dat geval echter wel het voordeel dat er naar wens gebruik van kan worden gemaakt. Het helmvizier zit namelijk niet vast, maar kan zoals gezegd omhoog worden geschoven.

Fashion helmen zijn niet duur en verkrijgbaar in diverse modellen, voor ieder budget is er een geschikt aanbod.

Aanbod van fashion helmen

Het aanbod van fashion helmen met vizier en jethelmen zonder vizier is enorm gevarieerd, zodat er altijd met bepaalde wensen rekening gehouden kan worden. Bijvoorbeeld met de kleur, want de kleur is zeker van invloed op de uitstraling. Zwart, bruin, wit, maar ook roze en blauw komen voor in de uitvoeringen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere eigenschappen om rekening mee te houden, zoals het design en de specifieke eigenschappen die uiteraard per merk en model kunnen variëren. Lees deze tips voor de aanschaf van een nieuwe fashion helm.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Er is in ieder geval voor iedereen een originele fashion helm met vizier of zonder vizier beschikbaar.

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen