Bestaan er ook fashion helmen zonder vizier?

Een fashion helm wordt gekenmerkt door het hippe en trendy design dat mede door Italiaanse invloeden is ontstaan, maar waarbij het model tevens afgeleid is van de authentieke jethelmen, zoals deze vroeger werden gedragen. De fashion helmen van tegenwoordig zijn uniek en origineel en worden in allerlei uitvoeringen ontwikkeld.

Een belangrijk kenmerk van een standaard fashion helm is dat er sprake is van een vizier. Er zijn echter ook uitzonderingen op de regel, zodat het ook mogelijk is om een fashion helm zonder vizier aan te schaffen. Zoals gezegd is het model afgeleid van een jethelm en daarbij is er niet direct standaard sprake van een vizier.

Fashion helm met vizier

Naast dat het vizier net als het model en de vormgeving kenmerken is voor een fashion helm, geldt dat er nog een belangrijke eigenschap op van toepassing is. Het vizier van een fashion helm kan namelijk in verschillende posities gesteld worden. Zo is het mogelijk om dit type helm te dragen met het vizier naar beneden, maar wordt tevens de gelegenheid geboden om het vizier omhoog te schuiven. Zo kan er prima met een fashion helm zonder vizier worden gereden.

Het rijden met een vizier biedt in ieder geval meerdere voordelen. Zo worden de ogen in elk geval enigszins beschermd tegen de wind, zodat je een goed zicht blijft houden zonder dat je last krijgt van je ogen. Er zijn bovendien zonnevizieren en die bieden vooral op zonnige dagen uitkomst om ondanks de felle zon toch een goed zicht te hebben over de omgeving.

De vizieren variëren overigens net als de fashion helmen zelf qua vormgeving en ook qua grootte. Er zijn bijvoorbeeld helmvizieren die tot over de neus komen, maar ook helmvizieren die alleen de ogen bescherming bieden. Wat dat betreft kan er dan ook zeker rekening worden gehouden met de persoonlijke voorkeuren.

• Vizier omlaag
• Helmvizier omhoog
• Variatie in grootte

Om nog even terug te komen op de vraag of er fashion helmen zonder vizier bestaan, kan in elk geval het antwoord worden gegeven dat een vizier naar wens altijd omhoog geschoven kan worden om zo met een fashion helm zonder vizier te rijden. Als er gekeken wordt naar de modellen die zonder vizier zijn uitgevoerd, dan zijn er diverse opties en alternatieven beschikbaar om een keuze te maken.

Aanbod van fashion helmen

Het aanbod van fashion helmen met vizier en jethelmen zonder vizier is enorm gevarieerd, zodat er altijd met bepaalde wensen rekening gehouden kan worden. Bijvoorbeeld met de kleur, want de kleur is zeker van invloed op de uitstraling. Zwart, bruin, wit, maar ook roze en blauw komen voor in de uitvoeringen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere eigenschappen om rekening mee te houden, zoals het design en de specifieke eigenschappen die uiteraard per merk en model kunnen variëren.

Er is in ieder geval voor iedereen een originele fashion helm met vizier of zonder vizier beschikbaar.