Wales verkennen op de motor: de beste route en praktische tips

Bij de meeste motorrijders staat Wales niet in de top 3 bestemmingen voor een motorvakantie, maar toch is dit land uiterst geschikt voor een onvergetelijke motorreis. In Wales zijn namelijk goede wegen aangelegd, is het niet druk op de weg en rijd je bovendien vrijwel continu door prachtige natuurgebieden. Zeker als je het heerlijk vindt om door de ongerepte natuur te rijden, is deze vakantiebestemming een aanrader. In Wales zijn namelijk vele gebieden met ongerepte en zeer ruige natuur te vinden.

Wil jij Wales een keer op de motor verkennen? Lees dan op deze pagina welke route je kunt volgen in het land en neem ook de praktische tips voor een geslaagde motorvakantie door. Met de informatie in dit artikel organiseer je een onvergetelijke motorreis in het prachtige Wales.

Een onvergetelijke rondrit door Wales

Wil je zo veel mogelijk van het prachtige Wales zien tijdens jouw motorvakantie? Maak dan een complete rondrit door het land. Wij hebben een mooie rondrit door Wales voor je samengesteld, die uit acht delen bestaat. Deze rondrit ziet er als volgt uit:

 • Deel 1: van startpunt Chepstow naar Rhayader. Afstand: 150 kilometer.
 • Deel 2: van Rhayader naar Llangollen. Afstand: 246 kilometer.
 • Deel 3: van Llangollen naar Colwyn Bay. Afstand: 127 kilometer.
 • Deel 4: van Colwyn Bay naar Aberdaron. Afstand: 184 kilometer.
 • Deel 5: van Aberdaron naar Dolgellau. Afstand: 142 kilometer.
 • Deel 6: van Dolgellau naar Aberaeron. Afstand: 167 kilometer.
 • Deel 7: van Aberaeron naar Calmarthen. Afstand: 193 kilometer.
 • Deel 8: van Calmarthen naar eindpunt Newport. Afstand: 205 kilometer.

Wales verkennen op de motor: de beste route en praktische tips

De totale afstand van de rondrit door Wales is precies 1414 kilometer. Een mooie afstand voor een lange motorvakantie!

Volg je deze route van acht delen, dan krijg je heel Wales te zien. Nu kom je er pas echt achter hoe veelzijdig dit groene land is. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om slechts een deel van de route te volgen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om enkel deel 1 tot en met 5 of deel 5 tot en met 8 van de route te volgen.

> De Shark Evo One 2: Verzending = gratis!

Praktische tips voor een geslaagde motorreis

Natuurlijk wil je dat jouw motorvakantie in Wales een groot succes wordt. Wij geven je graag enkele praktische tips om een geslaagde motorreis te organiseren.

 • Stippel je motorreis helemaal uit, door te bepalen wanneer je welk deel van de route wil volgen. Plan eventueel wat rustdagen in, ook om de omgeving te verkennen.
 • Gebruik je planning om de accommodaties voor onderweg van tevoren te boeken. Je kunt in hotels slapen, maar ook op campings. Wij raden je aan al je accommodaties voor vertrek te reserveren. Zo ben je zeker van een kamer in het hotel of een plek op de camping.
 • Verdiep je in de verkeersregels van Wales voor je vertrekt. Zo voorkom je dat je per ongeluk een regel overtreedt of jezelf in een gevaarlijke situatie brengt.

Verder raden wij je aan om de weersverwachting van Wales te checken voor je op vakantie gaat. Je kunt namelijk niet zo veel kleding meenemen op de motor..

> Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis: Bestel nu een Shark helm!

Lees ook: Motorvakantie in Roemenië!