Een motorvakantie in Roemenië: mooie routes en praktische tips

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Roemenië is een republiek die je in Zuidoost-Europa vindt. Het land is maar liefst zes keer zo groot als Nederland en bestaat grotendeels uit prachtige natuurgebieden. Wie het fijn vindt om door rustige en zeer groene natuurgebieden te rijden met de motor, moet zeker een keer naar Roemenië. In dit land organiseer je een onvergetelijke motorvakantie in de natuur.

Op deze pagina lees je meer over het organiseren van een motorvakantie in Roemenië. Zo beschrijven we in dit artikel twee mooie motorroutes die door het land lopen en geven we bovendien enkele tips om een geslaagde motorvakantie te organiseren.

Route #1: over de Transfagarasan

Ben je in Roemenië, dan moet je zeker over de Transfagarasan rijden. Dit is niet alleen de bekendste weg van het land, maar volgens de experts van Top Gear zelfs de mooiste weg van de wereld. De weg is 90 kilometer lang en loopt over het Fagaras gebergte. Hier komt ook de naam van de weg vandaan, namelijk door de woorden Trans en Fagaras samen te voegen.

Om deze route te volgen, start je je motortocht in Bascov. Dit is een kleine plaats in de buurt van Piteçi. Vervolgens rijd je door naar de vallei van de Arges en klim je naar boven, naar het hoogste punt bij Balea. Als je dit punt hebt bereikt, daalt de route af naar Cartisoara. Dit plaatsje ligt in de Oltvallei. In deze plaats eindigt de Transfagarasan.

Route #2: door de Roemeense bergpassen

Vind je de route over de Transfagarasan iets te kort? Dan is deze motorroute zeker iets voor jou. De route door de Roemeense bergpassen voert je namelijk niet alleen over de Transfagarasan, maar ook over de Transalipina in de Transsylvanische Alpen. Verder kom je ook langs het kasteel van Dracula als je deze route volgt. Wij raden je zeker aan om hier even af te stappen, zodat je het kasteel van dichtbij kunt bewonderen.

> De Shark helm: Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis!

Als je de route door de Roemeense bergpassen volgt, ben je acht tot negen dagen onderweg. Wij raden je aan de accommodaties voor onderweg van tevoren te reserveren. Zo weet je zeker dat je op ieder punt in de route ergens kunt overnachten.

Tips voor een geslaagde vakantie

Voor je jouw motorvakantie in Roemenië organiseert, geven wij je nog graag enkele tips voor een geslaagde vakantie.

  • Ga in de lente of in de zomer naar Roemenië voor jouw motorreis. In de winter is het niet alleen te koud om langere tijd op de motor te zitten, maar zijn sommige wegen bovendien gesloten. Dit heeft te maken met lawinegevaar.
  • Neem warme kleding mee voor onderweg, ook als je in het hoogseizoen door Roemenië gaat toeren. Zeker in de bergen kan het flink afkoelen en als dit zo is, heb je zeker warme kleding nodig om prettig door te kunnen rijden.
  • Wil je een motor huren in Roemenië? Zoek dan een betrouwbaar verhuurbedrijf. Door de recensies van andere motorrijders te lezen, kom je er vanzelf achter of een bedrijf betrouwbaar is.
  • Neem een talenboekje mee. Niet alle Roemenen spreken Engels of Duits, dus een talenboekje is zeker handig.