Een motorvakantie in Thailand: de mooiste routes en handige tips

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Je kunt Thailand op de scooter verkennen, maar je kunt er ook voor kiezen een motor te huren in het land. Met een motor reis je nog sneller van A naar B en dit betekent dat je nog meer van het prachtige land kunt zien. Maar welke routes moet je volgen in Thailand en hoe huur je een goede motor? Je leest het in dit artikel.

5x mooie motorroutes in Thailand

Wij helpen je graag een geslaagde motorvakantie in Thailand te organiseren. Dit doen we door enkele mooie motorroutes voor je op een rijtje te zetten.

Handig: onderstaande motorroutes zijn allemaal vrij kort, in tegenstelling tot de laatste route. Dit betekent dat je gemakkelijk meerdere routes achter elkaar kunt plakken, voor een gevarieerde motorvakantie.

  • Van Chiang Mai naar Mae Chaem. Deze route is een echte aanrader als je er nog even in moet komen. Je rijdt namelijk over goede en rustige wegen. De totale afstand van de motorroute is 120 kilometer.
  • Van Mae Chaem naar Mae Ruam. Deze route is ideaal voor liefhebbers van off road motortochten. Je rijdt even over een verharde weg, maar komt al snel op onverharde wegen terecht. Uitdagend, maar wel prachtig! De totale afstand van de route is 100 kilometer.
  • Van Chiang Dao naar Tha Ton. Deze route voert je naar het noorden van Thailand en eindigt in de buurt van de grens van Myanmar. De route is rustig en voert je onder andere door akkers met groente, fruit en bloemen. De totale afstand van de motorroute is 150 kilometer.
  • Van Chiang Rai naar Chiang Mai. Deze route voert je door de tropische natuur van Thailand. Je komt onder andere langs een prachtige waterval, waar je fijn kunt picknicken. De totale afstand van de route is 230 kilometer.
  • Van Bangkok naar Phuket. Start je jouw vakantie in Bangkok, dan is dit een zeer geschikte motorroute. Wel moet je er rekening mee houden dat je even onderweg bent, want de totale afstand van deze motorroute is ruim 800 kilometer.

> Motorhelmen: Vandaag online besteld = morgen in huis!

Een motor huren in Thailand: 3 tips

Je kunt je eigen motor niet meenemen naar Thailand. Daarom huur je er eentje in stad waar je jouw motorvakantie start. Wij geven je graag drie tips om een goede motor te huren.

  • Huur je motor bij een erkend en betrouwbaar verhuurbedrijf. Zoek online naar reviews van andere toeristen om er zeker van te zijn dat het bedrijf in kwestie inderdaad goed en betrouwbaar is.
  • Test je motor voor je op pad gaat. Je wil geen motor met gebreken meenemen, zeker niet als je meer dan 800 kilometer gaat rijden.
  • Maak foto’s van de motor die je huurt. Zo voorkom je dat je eventuele schade die al op de motor zat, na het inleveren van het voertuig moet vergoeden.

Tip: als je langere tijd een motor wil huren, bijvoorbeeld voor enkele weken, kun je er ook voor kiezen een motor te kopen. In dit geval ben je doorgaans goedkoper uit. Als je weer weg gaat uit Thailand, verkoop je de motor gewoon weer.

> Motorhoes kopen: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Ook interessant: Motorvakantie in Kroatië!