Tips om een geweldige motorvakantie in Slowakije te organiseren

Je hebt al diverse landen verkend met de motor en nu staat er een nieuwe motorvakantie op de planning. Wil je een ander land verkennen dan de standaard landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje? Trek dan richting Slowakije met de motor. Dit land is minder toeristisch en bovendien minder bekend als bestemming voor een motorvakantie, maar absoluut een aanrader.

In dit artikel lees je meer over het organiseren van een motorvakantie in Slowakije. Zo lees je niet alleen waar je fijn kunt rijden, maar ook hoe je een onvergetelijke motorvakantie kunt organiseren in het prachtige land.

Een motorvakantie in Slowakije: is het iets voor mij?

Vind je het fijn om ontspannen te ‘biken’, op goede wegen en in een prachtige, groene omgeving? Dan is een motorvakantie in Slowakije zeker iets voor jou. Hoewel Slowakije niet zo bekend is als bestemming voor een motorvakantie, is het land absoluut de moeite waard om op de motor te verkennen. Het is er rustig op de weg, de wegen zijn goed aangelegd en je rijdt regelmatig door prachtige natuurgebieden. Een aanrader voor iedereen die van rust, ontspanning en de natuur houdt!

> Gratis verzending op het gehele assortiment Shark Raw helmen!

De mooiste gebieden in Slowakije

Als je in een mooie omgeving wil rijden, kun je vrijwel in heel Slowakije terecht voor een onvergetelijke motorvakantie. Vrijwel het gehele land is namelijk prachtig. Toch zijn er enkele gebieden die we willen tippen voor jouw motorvakantie in Slowakije, namelijk de Kleine Fatra (het Mala Fatra gebergte), het gebied rond rivier de Orava, bergketen Pieniny, de Hoge Tatra en de Lage Tatra.

Ook raden wij je zeker aan de hoofdstad van Slowakije aan te doen tijdens je motorvakantie. Bratislava is een prachtige stad, waar je veel historische bouwwerken kunt bewonderen. Ook kun je er lekker eten en zijn er diverse leuke winkels te vinden. Een aanrader voor een korte citytrip tussendoor!

Tips om een geweldige motorvakantie in Slowakije te organiseren

3 tips voor een geslaagde motorvakantie in Slowakije

Voor je richting Slowakije trekt voor je volgende motorvakantie, willen we je nog graag enkele tips voor een geslaagde reis geven.

  • Boek je accommodaties voor onderweg van tevoren. In sommige gebieden zijn heel weinig accommodaties te vinden en in andere gebieden, waar meer toeristen komen, kan het erg druk zijn.
  • Neem een kaart van het land mee, het liefst met Slowaakse plaatsnamen. Zo kun je de namen van de steden die je onderweg op bordjes tegenkomt, gemakkelijk op je kaart herkennen.
  • Neem je je eigen motor mee naar Slowakije? Laat deze dan goed nakijken voor vertrek en je weet zeker dat je een veilig voertuig meeneemt. Huur je een motor in Slowakije, dan raden wij je aan het voertuig van tevoren te reserveren bij een betrouwbaar verhuurbedrijf met een goede reputatie.

> De Shark Evo One helmen: Vandaag besteld = morgen in huis!

Goed om te weten: in de grote steden in Slowakije kun je motoronderdelen kopen. In de kleinere steden en piepkleine dorpen is dit wat lastiger. Ben je bang dat een bepaald onderdeel van je motor het onderweg zou kunnen begeven, dan raden wij je aan dit motoronderdeel voor vertrek te vervangen. Je kunt er namelijk niet vanuit gaan dat je zomaar een nieuw motoronderdeel kan kopen in Slowakije.

Lees ook: Motorvakantie Rusland!