Praktische tips voor een geslaagde motorvakantie in Rusland

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Wie het veelzijdige Rusland wil ontdekken, kan ervoor kiezen met het vliegtuig naar Sint Petersburg te reizen. Hartstikke leuk, maar voor motorliefhebbers is het eigenlijk veel leuker om met de motor richting Sint Petersburg te rijden. Meer over deze bijzondere invulling van een onvergetelijke motorvakantie, lees je op deze pagina.

Naar Sint Petersburg en weer terug

Rusland is ontzettend groot. Wil je een motorvakantie organiseren in dit land, dan zijn er tientallen gebieden die je op je lijstje kunt zetten om met de motor te bezoeken. Dit kan het organiseren van een motorvakantie wat lastig en zelfs ietwat overweldigend maken.

Je kunt er ook voor kiezen om een route te rijden die veel Nederlandse motorrijders in Rusland hebben gereden. Namelijk de route van je eigen woonplaats richting Sint Petersburg. Deze route voert je niet alleen door prachtige (natuur)gebieden in Rusland, maar brengt je ook nog eens naar een geweldige stad. Echt een aanrader!

> Vandaag besteld = morgen gratis thuisbezorgd: Bekijk nu de Shark Evo One!

Tip: trek enkele dagen uit voor je bezoek aan Sint Petersburg. Niet alleen omdat de stad prachtig is, maar ook zeker omdat je na je lange rit richting Sint Petersburg wel even wat vrije tijd (zonder motor) kunt gebruiken.

Laat je motor goed nakijken voor vertrek

Rijd je vanuit je eigen woonplaats naar Sint Petersburg en later weer terug, dan leg je duizenden kilometers af. Het is onmogelijk dit met een slechte motor te doen. Laat je motor daarom absoluut nakijken door een expert, ruim voor je naar Sint Petersburg wil vertrekken. Door je motor ruim voor vertrek na te laten kijken, is er meer dan voldoende tijd om eventuele reparaties uit te voeren als dit nodig mocht zijn.

Twijfel je of een bepaald onderdeel van je motor vervangen moet worden? Doe dit dan voor de zekerheid gewoon wel. Je wil niet stil komen te staan met je motor in de ‘middle of nowhere’ van Rusland, simpelweg omdat je eigenlijk dat ene onderdeel had moeten vervangen. Wil je het onderdeel in kwestie echt niet vervangen? Neem het dan met je mee, zodat je het in geval van nood zelf nog kunt vervangen. Wij raden je echter aan om het onderdeel gewoon te laten vervangen door een expert.

> De Shark Evoline 3 helmen: Kies zelf een aflevermoment en plek!

Verdiep je in de verkeersregels van Rusland

In Rusland gelden ongeveer dezelfde verkeersregels als in Nederland, maar zeker niet alle regels zijn hetzelfde. Voor je naar Rusland gaat, raden wij je aan om je in de belangrijkste verkeersregels van het land te verdiepen. Op de website van de ANWB vind je een duidelijk en compleet overzicht met de belangrijkste verkeersregels van het land.

Enkele regels die je in dit overzicht vindt, zijn de volgende.

  • Het voeren van dimlicht overdag is verplicht.
  • Een kind van jonger dan 12 jaar mag je niet achterop de motor vervoeren.
  • Het maximaal toegestane alcoholgehalte is 0,3 promille. Let op: in Nederland is dit 0,5 promille.
  • Het is verplicht voorrang te geven aan trams en bussen.
  • Het is verboden om je motor aan de linkerzijde van de weg te parkeren.
  • In grote steden is het verboden linksaf te slaan, tenzij hier speciale stoplichten voor zijn.