De leukste routes & praktische tips voor een motorvakantie in Portugal

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Spanje is een leuke bestemming voor een onvergetelijke motorvakantie, maar ook buurland Portugal staat bij veel motorrijders op hun bucketlist. Dit is niet zo vreemd, want Portugal is een mooi, veelzijdig en gezellig land waar je een heerlijke vakantie kunt organiseren.

Wil jij binnenkort richting Portugal reizen om dit prachtige land op de motor te verkennen? Lees dan snel verder, want op deze pagina beschrijven we de leukste motorroutes in het land en geven we je bovendien enkele praktische tips voor een geslaagde motorvakantie in Portugal.

Leuke motorroutes in Portugal

Er zijn tientallen leuke motorroutes in Portugal. Sommige routes zijn wat rustiger, andere routes zijn meer geschikt voor de ervaren motorrijder. Wij zetten de leukste motorroutes in Portugal graag voor je op een rijtje.

  • Van Porto naar Lissabon (of andersom). Deze route is iets langer dan 300 kilometer.
  • Van noord naar zuid. Deze route is iets langer dan 500 kilometer, afhankelijk van je begin- en eindpunt.
  • Van Porto naar de Algarve. Deze route is iets langer dan 500 kilometer.
  • Van Lissabon naar Coimbra. Deze route is ongeveer 200 kilometer lang.
  • Van Coimbra naar Porto. Deze route is ongeveer 125 kilometer lang.

Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere motorroutes met elkaar te combineren. Je kunt bijvoorbeeld richting Lissabon vliegen vanuit Nederland, om van Lissabon naar Coimbra te rijden. Nu heb je ruim 200 kilometer gereden. Ben je enkele dagen in Coimbra geweest, dan kun je naar Porto rijden. In dit geval ben je nog ruim 125 kilometer onderweg. En heb je hierna nog geen genoeg gehad van het motorrijden? Dan kun je vanuit Porto terugrijden naar Lissabon, het startpunt van jouw motorvakantie.

> Kies zelf een aflevermoment en plek voor uw nieuwe Caberg helm!

5 tips voor een geslaagde vakantie

Wil jij een geslaagde motorvakantie organiseren in Lissabon? Dan geven wij je graag vijf tips om jouw motorvakantie goed voor te bereiden.

  • Stippel je route(s) van tevoren uit. Zo weet je waar je aan toe bent.
  • Boek je accommodaties in Portugal op tijd, zeker in het hoogseizoen.
  • Verdiep je in de verkeersregels in Portugal.
  • Oefen met het rijden van lange afstanden, mocht je hier geen ervaring mee hebben.
  • Huur je motor bij een betrouwbaar verhuurbedrijf. Vergelijk bedrijven met elkaar om het beste motorverhuurbedrijf te vinden.

De beste reistijd voor een motorvakantie in Portugal

Je kunt jouw motorvakantie in Portugal het beste organiseren in de maanden april, mei, juni, juli, augustus of september. In de maanden oktober, november, december, januari en februari valt er meer neerslag in het land. Hoeveel neerslag er valt, is afhankelijk per maand en regio.

Houd in de zomermaanden wel rekening met hoge temperaturen, zeker in het zuiden van het land. Rijd je liever in wat koeler weer? Ga dan liever in april, mei, juni of september naar Portugal voor een motorvakantie.

> Koop nu uw motorhoes en bescherm uw motor tegen weersomstandigheden!

Bekijk hier ook eens het volgende: Motorvakantie in de Pyreneeën!