Een motorvakantie in de Pyreneeën: een mooie route & praktische tips

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

In Spanje, Frankrijk en Andorra vind je veel bergen. Een groot deel van deze indrukwekkende bergen hoort bij de Pyreneeën. Dit gebergte vormt de natuurlijke grens tussen Spanje en Frankrijk en strekt zich uit over een gebied van 430 kilometer. Het gebergte start bij de Golf van Biskaje en loopt door tot de Middellandse Zee.

Vind jij het leuk om door een bergachtig gebied te rijden met de motor? Dan kun je een motorvakantie organiseren in de Pyreneeën. Zeker als je van een uitdagende motorroute houdt, is een motorvakantie in de Pyreneeën absoluut iets voor jou.

Van je woonplaats naar Vielha

Er zijn tientallen leuke motorroutes uitgestippeld in de Pyreneeën. Een groot deel van deze motorroutes is echter vrij kort: deze motorroutes lopen door een bepaald gebied in de Pyreneeën en laten je alleen deze regio zien. Wil je een groter deel van de Pyreneeën verkennen op de motor? Dan raden wij je aan om vanuit je woonplaats in Nederland naar Vielha te rijden. Dit is een gemeente in het Spaanse Catalonië.

Rijd je vanuit Utrecht naar Vielha, dan leg je ongeveer 1245 kilometer af. Vanuit het zuiden van het land ben je iets sneller in Vielha. Houd echter ook in dit geval rekening met een motorroute van 1200 kilometer.

Wat deze route erg prettig maakt om te volgen, is het feit dat de route over een doorgaande weg gaat. Het is dan ook niet moeilijk om de route te volgen. Je hoeft alleen de doorgaande weg te volgen vanuit Nederland en je bent in een mum van tijd in het Spaanse Vielha.

> Koop nu een motorhoes: Verzending = gratis!

Tips voor een goede voorbereiding

Wil jij binnenkort de motorroute richting het Spaanse Vielha volgen? Dan is het een must om je goed voor te bereiden op je motorvakantie. Wij geven je graag enkele tips voor een goede voorbereiding.

  • Laat je motor goed nakijken voor vertrek. Je wil natuurlijk wel op een veilige én goed functionerende motor door de Pyreneeën rijden.
  • Stippel je route voor vertrek uit. Neem een papieren kaart mee waar je de route altijd op kunt controleren, ook zonder internet. In de bergen heb je namelijk niet altijd verbinding.
  • Boek je accommodaties voor vertrek. Zo weet je zeker dat je ergens kunt overnachten, ook in het hoogseizoen.
  • Verdiep je in de verkeersregels in Frankrijk en Spanje. Sommige verkeersregels en verkeersborden zijn anders dan in Nederland.

De beste reistijd voor een motorvakantie in de Pyreneeën

Je kunt jouw motorvakantie in de Pyreneeën beter niet in de winter organiseren. In de wintermaanden is het namelijk koud in de bergen en kan er bovendien sneeuw liggen. Hierdoor kunnen bepaalde wegen - zeker de hoger gelegen wegen - afgesloten zijn. In het late voorjaar, in de zomer en in de vroege herfst kun je prettig motorrijden in het gebergte.

Bekijk ook eens: Motorvakantie in Sauerland!