Praktische informatie & tips voor een geslaagde motorvakantie in Polen

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Polen wordt steeds populairder als bestemming voor de motorvakantie. Dit is niet voor niets het geval. Er is namelijk veel te doen, te zien en te beleven in het land. Bovendien zijn de wegen in Polen van prima kwaliteit. Dit maakt het land een extra geschikte motorvakantiebestemming.

Wil jij binnenkort met de motor door Polen trekken? Lees dan snel verder, want op deze pagina geven we praktische informatie en enkele tips voor een geslaagde motorvakantie in Polen.

Leuke motorroutes in Polen

Een zeer populaire motorroute in Polen loopt langs de Poolse kust. Polen heeft een prachtige kustlijn, waar diverse kleine en grotere badplaatsen aan liggen. Deze badplaatsen zijn erg populair onder toeristen, zeker in de warme zomermaanden. Wil je een groot deel van de Poolse kust verkennen met de motor? Rijd dan van Swinemünde in Duitsland naar de Russische grens. Nu kun je een groot deel van de Poolse kustlijn zien.

Je kunt er ook voor kiezen om je op de diverse grote steden in Polen te focussen tijdens je motorvakantie. In dit geval rijd je van grote stad naar grote stad, bijvoorbeeld van Warschau naar Krakau of andersom. De totale afstand tussen deze steden is iets meer dan 300 kilometer.

Vind je deze motorroute niet lang genoeg? Dan kun je jouw motorreis uitbreiden met een bezoek aan een van de volgende steden:

  • Lodz.
  • Wroclaw.
  • Poznan.
  • Bydgoszcz.
  • Lublin.
  • Katowice.
  • Gdansk.

Zeker de steden Lodz, Lublin en Gdansk zijn leuk om een keer te bezoeken.

> Koop vandaag uw schuberth helmen = morgen in huis!

De wegen in Polen

De kwaliteit van de wegen in Polen is over het algemeen goed. De meeste wegen zijn netjes aangelegd en worden goed onderhouden. Zeker de wegen die tussen de grote steden in het land liggen, zijn van goede kwaliteit. Kom je wat verder achteraf of rijd je hoog in de bergen? Dan kunnen de wegen van minder goede kwaliteit zijn. Het is verstandig om hier rekening mee te houden, bijvoorbeeld door je snelheid wat aan te passen.

De verkeersregels in Polen

De meeste verkeersregels in Polen zijn hetzelfde als de verkeersregels in Nederland. Wel zien enkele verkeersborden in Polen er wat anders uit dan de verkeersborden in ons land.

Wil je zeker weten dat je geen verkeersregels overtreedt? Verdiep je dan in de verkeersregels in Polen, bijvoorbeeld op de website van de ANWB. Op deze site staan ook enkele afwijkende verkeersborden afgebeeld.

De beste reistijd voor een motorvakantie in Polen

Wij raden je aan om in het voorjaar, in de zomer of in het vroege najaar naar Polen te gaan voor een motorvakantie. In de maanden november, december en januari kun je beter niet naar Polen gaan voor een motorvakantie. In deze maanden is het namelijk erg koud in het land en kan het bovendien flink sneeuwen.

> Verzending = geheel gratis: Bestel nu een Caberg helm!

Ook interessant om te lezen: Motorvakantie in Portugal!