Een motorvakantie in Marokko: leuke route, tips en praktische info

Wil je een compleet nieuwe wereld verkennen op je motor, zonder dat je urenlang in het vliegtuig moet zitten om jouw motorvakantiebestemming te bereiken? Dan is een motorvakantie in Marokko absoluut iets voor jou. Marokko laat je een compleet nieuwe wereld zien en dit slechts op drie uur vliegafstand.

Op deze pagina lees je meer over het organiseren van een motorvakantie in Marokko. Zo tippen we niet alleen een leuke route, maar krijg je ook enkele handige tips en praktische informatie om een geslaagde motorvakantie te organiseren in het land.

Tip: van Marrakech naar Fez

Wil je zo veel mogelijk highlights van Marokko zien tijdens jouw motorvakantie? Dan raden wij je aan om vanuit Nederland naar Marrakech te vliegen. Vanuit Marrakech rijd je vervolgens naar Fez. Deze route is ruim 400 kilometer lang.

Volg je de route van Marrakech naar Fez, dan kom je door een zeer gevarieerd landschap. Je rijdt door kaal en ruig gebergte, maar ook door diepe kloven en over bergruggen met passen van maar liefst 2500 meter hoog. Ook kom je langs traditioneel dorpen, rijd je door bossen en rijd je door de Marokkaanse woestijn. Je start en eindigt je tocht in een zogeheten koningsstad, namelijk Marrakech en Fez. In deze steden kun je je met gemak enkele dagen vermaken.

motorvakantie in Marokko

> Kies zelf een aflevermoment en plek: Bestel nu een HJC helm!

Praktische informatie voor jouw motorreis in Marokko

Marokko is heel anders dan Nederland. Er zijn andere verkeersregels en het wegennet zit heel anders in elkaar. Hieronder zetten we wat praktische informatie voor jouw motorreis in Marokko op een rijtje. Lees deze punten door en je bent direct wat beter voorbereid op jouw motorvakantie.

  • De meeste wegen in Marokko zijn tweebaanswegen. Rond de grote steden, waaronder Marrakech en Fez, zijn er korte trajecten van vierbaanswegen.
  • De grote steden worden met elkaar verbonden door tolwegen. Hier moet je dan ook tol voor betalen.
  • De wegen in Marokko worden goed onderhouden. Ook wordt het wegennet nog altijd uitvoerig uitgebreid.
  • Je kunt alleen in de Sahara rijden met een voertuig met vierwielaandrijving.

Bovendien is het goed om te weten dat het van november tot en met maart veel regent in Marokko. Tijdens dit regenseizoen zijn de meeste wegen in het land niet goed of zelfs helemaal niet begaanbaar. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van jouw motorvakantie.

> Schuberth helm kopen: Verzending = helemaal gratis!

Een georganiseerde reis boeken

De meeste mensen kiezen ervoor om zelf een motorvakantie te organiseren in Marokko. Heb je geen tijd om je route zelf uit te stippelen, om zelf accommodaties te reserveren en om zelf een goede motor te huren in Marokko? Dan kun je ook een georganiseerde reis boeken. Er zijn diverse reisorganisaties die georganiseerde motorreizen naar Marokko aanbieden. Vergelijk de motorvakanties van deze reisorganisaties met elkaar en je vindt vanzelf een motorreis die bij jou past.

Lees ook: Motorvakantie in Polen!