Op motorvakantie in Italië: 3x mooie routes en praktische tips

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Wil jij het prachtige Italië niet met de auto, maar op de motor verkennen? Dan helpen wij je graag een handje om de perfecte motorvakantie te organiseren. In dit artikel lees je niet alleen wat de drie mooiste motorroutes in Italië zijn, maar ook hoe je je voor kunt bereiden op je motorvakantie.

De 3 mooiste motorroutes in Italië

Er zijn tientallen mooie motorroutes uitgestippeld in het prachtige Italië. Daarom kan het lastig zijn om te bepalen welke route of routes jij wil volgen tijdens je motorvakantie. Wij helpen je graag door de drie allermooiste routes in het land voor je op een rijtje te zetten.

Over de Stelviopas

De Stelviopas ligt op ruim 2700 meter hoogte in Nationaal Park Stelvio: een van de oudste en grootste nationale parken van heel Europa. Houd je van haarspeldbochten? Dan is de motorroute over de Stelviopas zeker iets voor jou. Je komt er namelijk meer dan tachtig tegen als je deze route helemaal volgt. Misschien iets te uitdagend voor de beginner, maar zeker een tip voor de gevorderde motorrijder.

Langs de Amalfikust

Vind je de motorroute over de Stelviopas toch iets te uitdagend? Neem dan je motor mee naar Italië om langs de Amalfikust te rijden. Dit is een van de mooiste kustlijnen van het land. Volg je de weg langs deze Italiaanse kust, dan kom je onder andere langs torenhoge afgronden, steile hellingen en schattige dorpjes. Ook kom je veel prachtig groen tegen.

Over de Via Chiantigiana

Tot slot is de motorroute over de Via Chiantigiana zeker de moeite waard. Deze route loopt door het prachtige Toscane en voert je langs glooiende heuvels, bloemenvelden en middeleeuwse stadjes. Goed om te weten: deze route wordt ook wel de wijnroute tussen Florence en Siena genoemd. Vind je het niet erg om tussendoor even pauze te nemen voor een wijnproeverij en een overnachting in een plaatselijk hotel, dan is deze route zeker de moeite waard.

3 praktische tips voor een geslaagde motorvakantie

Je hoeft je niet weken voor te bereiden op je motorvakantie in Italië, maar er zijn enkele dingen die je wel kunt doen voor je gaat. Hieronder geven we je drie praktische tips voor een goede voorbereiding, zodat je gegarandeerd een geslaagde motorvakantie hebt in Italië.

  • Bepaal van tevoren welke route of routes je wil volgen. Zo kun je recht op je doel af en verlies je geen tijd. Dit betekent dat je zo veel mogelijk kunt doen wat je leuk vindt, namelijk motorrijden!
  • Ga op het juiste moment. In de zomer kun je heerlijk motorrijden in Italië, maar is het wel beduidend drukker in het land (ook op de wegen!). Daarom kun je beter net voor of na het hoogseizoen gaan.
  • Boek je accommodaties van tevoren. Op de bonnefooi op pad gaan kan heel leuk zijn, maar is zeker in het hoogseizoen lastig. Zeker in gebieden waar niet veel hotels te vinden zijn, kun je dat ene hotel maar beter alvast vastleggen.

Extra tip: laat je motor goed nakijken voor je richting Italië trekt.

De ultieme motorvakantie in Amerika: Kijk snel verder voor meer informatie!