Met de motor door Amerika: de 3 beste routes

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Wie van motorrijden houdt en een keer een echte motorvakantie wil organiseren, moet zeker naar Amerika afreizen. In Amerika kun je namelijk geweldig motorrijden. In vrijwel het gehele land zijn er mooie motorroutes te vinden, maar enkele routes steken met kop en schouders boven de andere routes uit. We beschrijven deze motorroutes kort in dit artikel.

Route 66

Route 66 is een van de bekendste autowegen van de Verenigde Staten. De weg begint in Chicago en eindigt aan het strand van de Stille Oceaan, in Santa Monica (Los Angeles). De totale lengte van de autoweg is ruim 3900 kilometer. De weg is inmiddels opgeheven, maar je kunt er nog steeds overheen rijden. Deze autoweg is nog altijd een van de bekendste – en vandaag de dag bovendien de meest nostalgische – motorroutes van de Verenigde Staten.

Wat deze motorroute zo leuk maakt, is het feit dat de route zo lang is. Je kunt zelf bepalen waar je start en eindigt, maar ook hoe lang je de route wil volgen. Dit maakt deze motorroute geschikt voor iedere motorrijder.

Highway 1

Highway 1 loopt langs de westkust, van het meest noordelijke punt tot het meest zuidelijke punt. De meeste mensen die deze weg op de motor volgen, rijden overigens niet heel Highway 1 af. Wij raden je aan om je tocht over Highway 1 in San Francisco te starten, want deze stad is simpelweg erg leuk om te bezoeken. Dit maakt de stad een prima startpunt voor jouw motorvakantie.

Goed om te weten: het mooiste deel van de route vind je tussen Monterey en Morro Bay. Ook hier moet je zeker langs als je over Highway 1 besluit te rijden.

> Vandaag besteld = morgen in huis: De Shark Raw!

Van Denver naar Sturgis

Sturgis is eigenlijk geen bijzondere stad, maar in de eerste week van augustus is de stad zeker de moeite waard om te bezoeken. In deze week komen er namelijk maar lieft 400.000 motorrijders van over de gehele wereld naar Sturgis, voor het grootste bike-event ter wereld. Wil jij hier ook een keer bij zijn? Rijd dan van Denver naar Sturgis, want dit is de mooiste route naar de bikerstad.

Op motorvakantie in Amerika: 3 tips

Wil je binnenkort met de motor naar Amerika? Lees dan eerst onderstaande drie tips en je hebt gegarandeerd een geslaagde motorvakantie.

  • Boek je tickets op tijd. Zo bespaar je veel geld op jouw motorvakantie.
  • Leg je accommodaties van tevoren vast. Dit is misschien minder spannend dan op de bonnefooi door Amerika trekken, maar helaas is het in de meeste gebieden wel noodzakelijk.
  • Check de weersverwachting. Door de weersverwachting in je achterhoofd te houden, kun je namelijk de juiste kleding meenemen. Ga je naar meerdere steden, die ver uit elkaar liggen? Dan check je de weersverwachting per stad.

Extra tip: denk goed na over de periode waarin je op motorvakantie wil gaan. Het kan heel heet zijn in Amerika, maar in bepaalde gebieden kan het ook heel koud worden. Bepaal waar je heen wil gaan en check het klimaat van deze omgeving per seizoen. Zo kun je jouw motorvakantie het beste timen.

> Verzending = gratis: Bekijk nu de Shark Evo helmen!

Bekijk ook eens de motorroute Douro Vallei in Portugal!