Motorrijden in de Douro vallei

Je hebt al vaker in het buitenland gereden, maar je wil eigenlijk wel verder rijden dan Duitsland of Frankrijk. Als je een stapje verder wil gaan met je volgende motorvakantie, raden wij je zeker aan met je motor richting de Douro vallei in Portugal te trekken.

In dit artikel lees je meer over deze prachtige vallei. Ook lees je meer over de tocht richting de vallei vanuit Nederland en de route die je in de Douro vallei kunt volgen met de motor.

Motorroute Douro Vallei Portugal

Algemene informatie over het gebied

De Douro is een rivier die je in het noorden van Portugal vindt. Vertaal je de naam van de rivier naar het Nederlands, dan krijg je de naam ‘gouden rivier’. De rivier heeft niet voor niets deze naam gekregen. De Douro is simpelweg erg mooi, net zoals de vallei die om de rivier heen ligt.

Naar Portugal rijden vanuit Nederland

De Douro vallei ligt meer dan 1600 kilometer van Amsterdam verwijderd. Wil je deze vallei bereiken met de motor, dan moet je dus een flink eind rijden. Wel is de tocht richting Portugal zeker de moeite waard. Je komt namelijk door veel prachtige gebieden als je naar Portugal rijdt vanuit Nederland, in diverse landen. Je zal je in ieder geval niet vervelen, want de tocht van Nederland naar de Douro vallei is erg veelzijdig.

Ontspannen motorrijden door de vallei

In de Douro vallei vind je een hele bijzondere motorroute. De route is 25 kilometer lang en brengt je langs een deel van de rivier de Douro. Wat deze route zo bijzonder maakt, is het feit dat je er maar liefst 93 bochten tegenkomt. Dit maakt de route bovendien uitdagend, zeker voor de beginnende motorrijder.

Volg je deze motorroute, dan kom je door een betoverend landschap met authentieke dorpjes, mooie vergezichten en diverse prachtige wijngaarden. De route is niet zo lang, maar absoluut de moeite waard.

Overigens is dit absoluut niet de enige motorroute die je kunt volgen als je in de Douro vallei bent aangekomen. De rivier is namelijk meer dan 800 kilometer lang, dus je kunt er gegarandeerd meerdere mooie routes vinden of zelf uitstippelen.

> Profiteer van kortingen tot wel 40%: Bekijk nu de HJC helm!

Met de motor richting Portugal? Lees eerst deze tips

Ga jij binnenkort met de motor richting Portugal, voor je eerste verre motorvakantie? Lees dan eerst onderstaande tips voor een fijne en veilige reis richting de Douro vallei.

  • Laat je motor goed nakijken voor vertrek. Zo weet je zeker dat je met een veilig voertuig op pad gaat. Dit is zeker belangrijk als je zo ver gaat rijden!
  • Oefen van tevoren met het rijden van verre afstanden, zeker als je hier geen ervaring mee hebt. Het is niet verstandig om als beginner zonder enige ervaring met lange afstanden direct naar Portugal te rijden met de motor.
  • Pak je bagage op basis van het klimaat en de actuele weersverwachting. Zo neem je niet onnodig te warme of juist te koude kleding mee naar Portugal en kun je met lichte bagage op weg.

Met bovenstaande tips is jouw motorvakantie richting de Douro vallei gegarandeerd een succes. Veel plezier!