Praktische tips voor jouw motorvakantie in Hongarije

Ben jij van plan om het prachtige Hongarije te verkennen met de motor? Dan geven wij je graag enkele praktische tips voor jouw motorvakantie. Met de tips in dit artikel is jouw motorvakantie in Hongarije gegarandeerd een groot succes.

Organiseer je motorvakantie op het juiste moment

Wij raden je aan om in de lente of in de zomer naar Hongarije te trekken voor een motorvakantie. Ga je in het hoogseizoen naar Hongarije, dan moet je er wel rekening mee houden dat het flink warm kan worden als je op de motor zit.

Ook zijn bepaalde gebieden, de toeristische gebieden in Hongarije, erg druk in het hoogseizoen. Denk hierbij aan de hoofdstad van het land, maar ook aan de omgeving rond het Balatonmeer. Houd je niet van drukte? Ga dan niet naar deze toeristische gebieden in het hoogseizoen. Plan je vakantie buiten het hoogseizoen of trek richting een ander gebied in Hongarije als je enkel in het hoogseizoen kunt reizen.

> De HJC helmen: Verzending = gratis op het gehele assortiment!

Stippel je route van tevoren uit

Wij raden je aan je motorroute in Hongarije van tevoren uit te stippelen. Niet alleen omdat je dan weet waar je aan toe bent, maar ook omdat de bewegwijzering in Hongarije niet altijd even goed is. Als je je route van tevoren uitstippelt, is de kans kleiner dat je verdwaalt. Zeker in de minder toeristische gebieden is een uitgestippelde route op papier geen overbodige luxe.

Praktische tips voor jouw motorvakantie in Hongarije

Neem een Hongaarse kaart mee

Verder raden we je aan een Hongaarse kaart mee te nemen als je door Hongarije gaat toeren met de motor. Ook dit vanwege de soms slechte bewegwijzering in Hongarije, zeker in de minder toeristische gebieden. Door een Hongaarse kaart mee te nemen, kun je de plaatsnamen die je op de bordjes ziet op de kaart herkennen. Wel zo handig, anders weet je nog steeds niet waar je precies bent.

> Vóór 23:59 uur besteld = morgen gratis thuisbezorgd: Bestel nu een Shark Raw helm!

Houd rekening met slechte wegen

In de toeristische gebieden in Hongarije zijn de wegen prima, maar in de minder toeristische delen van het land kunnen de wegen erg slecht zijn. Houd hier rekening mee en je komt niet voor onaangename verrassingen te staan als je urenlang over een slechte weg moet rijden. Bereid je je mentaal voor op stukken met slechte wegen, dan is het minder erg om langere tijd over een slechte weg te rijden.

Houd rekening met weggebruikers die de regels niet zo nauw nemen

Tot slot is het goed om er rekening mee te houden dat veel weggebruikers in Hongarije de verkeersregels in het land niet zo nauw nemen. Het is echt net zo dat alle automobilisten en motorrijders slecht rijden, maar de kans is wel groot dat je in aanraking komt met een of meerdere automobilisten die de regels niet zo serieus nemen. Wees alert.

De tips op een rijtje

Kortom, ga je naar Hongarije voor een motorvakantie? Houd dan deze tips in je achterhoofd:

  • Organiseer je motorvakantie op het juiste moment
  • Stippel je route van tevoren uit
  • Neem een Hongaarse kaart mee
  • Houd rekening met slechte wegen
  • Houd rekening met weggebruikers die de regels niet zo nauw nemen

Ook leuk om te lezen: Alles over motorvakantie Slowakije!