Een motorvakantie organiseren op de Faeröer Eilanden: tips en praktische info

Veel mensen hebben nog nooit gehoord van de Faeröer Eilanden of hebben deze eilanden in ieder geval nog nooit bezocht. Zonde, want de Faeröer Eilanden zijn prachtig. Sterker nog, National Geographic Traveller noemde de Faeröer Eilanden ooit de meest aansprekende eilanden van de wereld. Wil jij deze prachtige eilandengroep niet zomaar verkennen, maar doe je dit het liefst op de motor? Dan kun je een motorreis naar de Faeröer Eilanden organiseren.

Op deze pagina lees je meer over het organiseren van een motorvakantie op de Faeröer Eilanden. Door de informatie in dit artikel door te nemen, kom je er vanzelf achter waarom ook jij eens met de motor richting de Faeröer Eilanden zou moeten trekken.

Waar liggen de Faeröer Eilanden?

Voor we je meer vertellen over het organiseren van een motorvakantie op de Faeröer Eilanden, is het goed om te weten waar deze eilanden nu eigenlijk liggen.

De eilandengroep ligt in de noordelijke Atlantische Oceaan, middenin de driehoek van Schotland, Noorwegen en IJsland. De Faeröer Eilanden horen officieel bij Denemarken. Er wonen ongeveer 50.000 mensen. De meeste mensen die op de Faeröer Eilanden leven, wonen in de hoofdstad Tórshavn. Buiten de hoofdstad is het erg rustig op de eilanden.

> Bestel de Caberg Ghost: Verzending = gratis!

Van Nederland naar de Faeröer Eilanden rijden

Wil je een motorvakantie organiseren op de Faeröer Eilanden, dan kun je het beste met je eigen motor naar de eilandengroep rijden. Dit lijkt misschien een hele wereldreis, maar in feite is de reis helemaal niet zo lang.

Om vanuit Nederland op de Faeröer Eilanden te komen, rijd je eerst door Duitsland. Vanuit Duitsland kom je in Denemarken terecht. Hier neem je een boot richting IJsland. Deze boot vaart namelijk langs de Faeröer Eilanden. Je mag je motor gewoon meenemen op de boot. Eenmaal aangemeerd op de Faeröer Eilanden, kun je dus direct op je motor stappen.

Motorvakantie Faeröer eilanden

Motorrijden op de Faeröer Eilanden

Eenmaal op de Faeröer Eilanden rijd je langs geisers, watervallen en zelfs vulkanen. Ook kom je langs indrukwekkende landschapsformaties. Ook kun je de hoofdstad van de eilandengroep bezoeken. In de hoofdstad is het wat drukker dan daarbuiten, maar alsnog kun je hier prima motorrijden.

Ook kom je veel tunnels tegen als je over de Faeröer Eilanden rijdt. Er zijn twee soorten tunnels, namelijk tunnels die door bergen heen gaan en tunnels die onder de zee door gaan. Met de tunnels die onder de zee door gaan, reis je van eiland naar eiland. Leuk om eens te ervaren!

> Profiteer van korting tot wel 40%: Bestel nu een Shark Skwal 2 helm!

De beste reistijd voor jouw motorvakantie

Je kunt jouw motorvakantie op de Faeröer Eilanden het beste organiseren in juni, juli of augustus. In deze maanden wordt het bijna niet donker en dit is ideaal als je lange dagen wil maken. Ook zijn de temperaturen op de eilanden wat hoger in de zomer, namelijk rond de 12 graden.

Tips voor een geslaagde motorvakantie

  • Organiseer je motorvakantie op tijd, voor een goede voorbereiding
  • Trek voldoende tijd uit voor je motorvakantie. Haasten is zonde!
  • Neem warme kleding mee. Op de Faeröer Eilanden is het niet warm

Ook interessant: Bekijk nu de motorvakantie in Frankrijk!