De beste tips & leukste routes voor een motorvakantie in Frankrijk

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Frankrijk is een prachtig land. Ook is het land erg divers. Je komt er veel grote steden tegen, maar je kunt er ook dagenlang in prachtige landbouwgebieden rondrijden. Ook kun je heerlijk eten in Frankrijk. De combinatie van deze factoren maakt Frankrijk de perfecte bestemming voor jouw volgende motorvakantie.

Wil jij een motorvakantie in Frankrijk organiseren? Dan geven wij je graag enkele tips. Ook lees je in dit artikel welke motorroutes zeker de moeite waard zijn om te volgen tijdens jouw motorvakantie in Frankrijk.

Frankrijk: het perfecte land voor motorliefhebbers

In Nederland lopen veel motorliefhebbers rond, maar in Frankrijk is motorrijden nog populairder. Dit brengt vele voordelen met zich mee. In Frankrijk houden automobilisten bijvoorbeeld veel meer rekening met motorrijders. Waar je in Nederland misschien niet zo snel tussen de files door rijdt, kun je dit in Frankrijk wel doen. Automobilisten zijn het gewend.

Ook is de kans groot dat je onderweg veel motorliefhebbers tegenkomt. Dit maakt je motorvakantie extra leuk. Goed om te weten: word je ingehaald door een motorrijder en maakt hij of zij een trappende beweging met zijn voet? Voel je dan niet beledigd, want dit is een manier om andere motorrijders te groeten. Zelf kun je dus ook lekker met je voet trappen als je een andere motorrijder inhaalt.

> Koop online de Shark Evo One: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Jouw motorvakantie voorbereiden: 5 praktische tips

Wil jij een motorvakantie in Frankrijk organiseren? Dan geven wij je graag enkele tips om jouw motorvakantie goed voor te bereiden.

  • Bepaal wanneer je jouw motorvakantie wil organiseren. In de zomer is het vrij warm, maar wel droog. In de herfst is het frisser en vooral natter. In de winter kan het erg koud worden.
  • Boek je accommodaties voor vertrek, zeker als je in het hoogseizoen naar Frankrijk gaat.
  • Neem altijd een ouderwetse, papieren kaart mee. Je hebt namelijk niet altijd een goede internetverbinding, zeker niet in de bergen.

De leukste motorroutes in Frankrijk

Ook in de landelijke gebieden van Frankrijk zijn de wegen erg goed. Je kunt dan ook goed motorrijden in vrijwel het gehele land. De mooiste motorgebieden en de leukste motorroutes in Frankrijk, zijn de volgende:

  • De Franse berggebieden. Denk hierbij aan de Vogezen, de Alpen, de Pyreneeën, het Massif Central en uiteraard de Franse Ardennen. In deze berggebieden zijn prima wegen aangelegd.
  • De oude N-wegen. De meeste oude N-wegen worden nu gebruikt als snelwegen. Sommige N-wegen zijn echter een beetje in de vergetelheid geraakt. Op deze wegen kun je heerlijk motorrijden, zonder veel tegenliggers tegen te komen. Ook lopen ze door mooie gebieden.
  • De Bison Futé routes. Deze routes worden gebruikt als alternatief voor de diverse drukke snelwegroutes in Frankrijk. Vind je de snelweg wat te druk, dan raden wij je zeker aan een van de Bison Futé routes te volgen.

Ook zijn er enkele toeristische motorroutes uitgestippeld in het land. Een van de bekendste toeristische routes die je in Frankrijk vindt, is de Routes des Grandes Alpes. De route is prachtig, maar wel wat drukker dan andere motorroutes. Dit komt omdat de route zo bekend is.