Motorrijden in Denemarken: 10 geweldige routes

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Je kunt het prachtige Denemarken op allerlei manieren verkennen. Zo kun je naar een grote stad vliegen en hier lekker enkele dagen blijven, maar kun je ook met de auto door het land rijden om wat meer van Denemarken te zien. En heb je niet zo veel met autorijden, maar wel met motorrijden? Dan organiseer je een motorvakantie in het land.

Wij helpen je graag een geweldige motorvakantie te organiseren. Dit doen we door in dit artikel tien mooie motorroutes door het land op een rijtje te zetten. Ook geven we in dit artikel drie praktische tips om veilig te kunnen motorrijden in Denemarken.

Motorrijden in Denemarken: 10 geweldige routes

De 10 mooiste motorroutes in Denemarken

Of je nu een stedelijke omgeving wil verkennen in Denemarken of liever de natuur in gaat: in dit land is er voor iedere motorrijder wat wils. We zetten de 15 mooiste routes door het land graag voor je op een rijtje.

 • Langs de Noordzee. Deze route begint bij de Duitse grens en brengt je naar het Deense Skagen. Je vindt deze woonplaats in het noorden van Denemarken.
 • Door Midden- en Oost-Jutland. Dit is een route die uit meerdere regionale routes bestaat. De route laat je kennis maken met het hart van het Deense vasteland: Midden- en Oost-Jutland.
 • Langs de oostkust van Jutland. Deze route loopt naar het meest noordelijke punt van Denemarken en is 470 kilometer lang.
 • Naar sprookjeseiland Funen. Op dit eiland vind je maar liefst 123 kastelen en landhuizen. Een aanrader voor de liefhebber van natuur, cultuur en architectuur!
 • Langs de Deense Zuidzee. Deze route voert je onder andere door Zuidoost-Jutland, Funen, Falster, Møn en Lolland.
 • Naar Het Eiland van de Koningen, ofwel Seeland. Deze route voert je voornamelijk langs de zee, maar ook langs diverse meren en fjorden.
 • Over Bornholm. Dit eiland wordt ook wel het zonne-eiland genoemd: de zon schijnt hier iedere jaar ongeveer 2000 uur. Heerlijk, met zo’n zonnetje op de motor!
 • Langs 15 bijzondere eilanden. Volg je deze route, dan zie je maar liefst 15 Deense eilanden, waaronder Funen en Seeland.
 • De Vikingen motorroute. Vroeger waren vikingen de baas in Denemarken. Deze motorroute brengt je langs diverse historische punten waar je dit duidelijk kunt zien, om even helemaal terug te gaan in de tijd.
 • Door en rond Aalborg. Aalborg is de vierde stad van Denemarken. Deze route voert je niet alleen door de stad, maar laat je ook kennis maken met de bijzondere omgeving van Aalborg.

> Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen gratis thuisbezorgd: Bekijk nu onze beste helmen, waaronder een goedkope speed pedelec helm!

Veilig motorrijden in Denemarken: 3 tips

Natuurlijk wil je heelhuids thuis komen van jouw motorvakantie in Denemarken. Wij geven je graag drie tips om veilig te kunnen rijden in het land:

 • Binnen de bebouwde kom rijd je maximaal 50 kilometer per uur. Daarbuiten 80 of 90 en op de snelweg 110 tot 130. In het centrum van Kopenhagen mag je maximaal 40 rijden.
 • Ook overdag ben je verplicht je lichten aan te zetten.
 • Je mag een passagier meenemen op je motor, maar wel alleen als je voetsteunen hebt. Kinderen tot 5 jaar mogen niet achterop de motor zitten.

Lees ook ons artikel: Motorvakantie in Thailand!