Motorrijden in Oostenrijk: de Silvretta

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Wil je binnenkort met de motor richting Oostenrijk? Dan kun je je verheugen op een geweldige motorvakantie: in Oostenrijk vind je vele goede wegen, die door prachtige natuurgebieden lopen. Eén van de populairste motorroutes in Oostenrijk loopt over de Silvretta. Meer over het motorrijden over de Silvretta, lees je in dit artikel.

Algemene informatie over de Silvretta

De Silvretta is een bergmassief dat in het Oostenrijkse gedeelte van de Alpen ligt, maar ook voor een deel in het Zwitserse kanton Graubünden. De weg die door de Silvretta loopt is veelzijdig en loopt volledig door een groene oase. Verder brengt de weg je langs diverse stuwmeren, die bij de Silvretta horen. Het hoogste punt van de weg ligt op 2000 meter. Dit betekent dat je een beetje omhoog moet met de motor, maar de Silvretta heeft geen hele heftige beklimmingen. Je hoeft niet steil omhoog te rijden als je de weg volgt.

Motorrijden over de Silvretta

Door bergmassief de Silvretta loopt een gladde asfaltweg. Omdat de weg zo goed aangelegd is, kun je hier heerlijk overheen rijden. Verder is de motorroute door de Silvretta vooral een stuurparadijs. Op de weg liggen namelijk maar liefst 32 haarspeldbochten, die stuk voor stuk een uitdaging kunnen zijn om goed te nemen. Zeker voor de beginnende motorrijder is de route een uitdaging, maar dan wel een hele leuke.

Als je de motorroute door de Silvretta volgt, kom je langs leuke dorpen, door mooie natuurgebieden, langs prachtige bergen en langs diverse mooie stuwmeren. Je rijdt door een prachtige omgeving en kunt hier echt van genieten, als je ten minste niet bezig bent met het nemen van zo’n uitdagende haarspeldbocht.

> Bekijk ook eens onze beschermhoes scooter: Verzending = gratis!

De Silvretta motorroute volgen: tips

Ga jij binnenkort richting Oostenrijk om de Silvretta op de motor te verkennen? Lees dan eerst onderstaande tips en je weet precies waar je aan toe bent als je op vakantie gaat.

  • Houd er rekening mee dat je tol moet betalen om over de Silvretta te mogen rijden. Voor een motor betaal je ongeveer 12 euro om de weg te mogen betreden. Overigens helemaal de moeite waard, want de Silvretta motorroute is prachtig.
  • De weg wordt afgesloten in de winter. Dit heeft te maken met het risico op lawines. Je kunt de motorroute door de Silvretta dan ook alleen in het voorjaar en in de zomer volgen. Plan je motorvakantie goed en je weet zeker dat je niet voor een afgesloten weg stil komt te staan. Online kun je checken of de Silvretta wel of niet geopend is. Doe dit voor de zekerheid voor vertrek nog even.
  • Laat je motor goed nakijken voor vertrek. Sommige delen van de Silvretta zijn erg afgelegen. Kom je hier stil te staan met je motor, dan moet je lang wachten op hulp. Laat je motor goed nakijken voor je naar Oostenrijk gaat en je weet zeker dat je lekker door kunt rijden.

Extra tip: neem een extra dik jasje mee in de Silvretta, ook als je in de zomer gaat rijden. Ook in het hoogseizoen kan het in de Oostenrijkse bergen fris zijn. Daarom is een extra dik jasje wel zo prettig.

> De Shark Raw: Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis!

Bekijk ook de Ligurische Kammstrasse in Italië en Frankrijk!