Voor de waaghals: motorrijden over de Ligurische Kammstrasse

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Er zijn vele prachtige motorroutes te vinden in Europa. In de top 10 met de mooiste motorroutes staat ook zeker de route over de Ligurische Kammstrasse. Toch is deze motorroute niet geschikt voor iedereen. Alleen als je een echte waaghals bent, raden wij je aan deze route te volgen. In dit artikel lees je waarom.

Over de Ligurische Kammstrasse

De Ligurische Kammstrasse wordt ook wel de LGKR genoemd. Dit is een weg die diverse verdedigingsforten in Italië en Frankrijk met elkaar verbindt. Een groot deel van de weg ligt op 2000 meter hoogte. Zeker op de hogere delen van de Ligurische Kammstrasse heb je een prachtig uitzicht. De weg is ongeveer 63 kilometer lang.

Motorrijden over de Ligurische Kammstrasse

Je kunt heerlijk motorrijden over de Ligurische Kammstrasse, onder andere door de prachtige uitzichten waar je op getrakteerd wordt als je deze weg met de motor volgt. Toch is de motorroute, zoals al eerder vermeld, niet geschikt voor iedereen. Grote delen van de weg zijn namelijk erg smal. Hier kom je alleen met je motor overheen als je veel ervaring hebt met motorrijden en bovendien niet bang bent voor een beetje uitdaging.

Goed om te weten: de Ligurische Kammstrasse heeft slechts enkele beginpunten. Heb je eenmaal besloten de route te volgen, dan is omkeren eigenlijk geen optie meer. Hier zijn de wegen simpelweg te smal voor. Als je hebt besloten dat je de Ligurische Kammstrasse gaat rijden, moet je dus wel echt achter je beslissing staan.

> Vóór 23:59 besteld = morgen gratis thuisbezorgd: Bekijk nu de Shark Evo One!

Een geschikte route voor jou?

Krijg je het al benauwd als je aan een smalle bergweg denkt? Dan kun je de motorroute over de Ligurische Kammstrasse beter niet volgen, simpelweg omdat deze route in dit geval niet geschikt is voor jou. Lijkt het je juist leuk om over smalle bergweggetjes te rijden en jezelf op deze manier uit te dagen? Dan kun je de motorroute over de Ligurische Kammstrasse wel rijden. Je moet in ieder geval wel helemaal achter je beslissing staan, want omkeren is geen optie.

Wij raden je aan om de motorroute over de Ligurische Kammstrasse alleen te volgen als je veel ervaring hebt met motorrijden en goede controle hebt over je motor. Voor beginnende motorrijders is deze route te uitdagend.

Motorrijden over de Ligurische Kammstrasse: tips

Ga jij de Ligurische Kammstrasse trotseren met de motor? Lees dan onderstaande tips om je goed voor te bereiden op jouw motorvakantie in de bergen.

  • Oefen met het rijden over smalle weggetjes, als je hier niet zo veel ervaring mee hebt. Je kunt beter in Nederland oefenen dan eenmaal in de bergen.
  • Laat je motor goed nakijken voor vertrek. Rijd je eenmaal over de Ligurische Kammstrasse, dan wil je absoluut niet met pech stil komen te staan.
  • Organiseer je motorvakantie in het juiste seizoen, namelijk in het voorjaar of in de zomer. In de winter kun je de route niet volgen: dit is gevaarlijk.

Zeker het oefenen met het nemen van smalle weggetjes is belangrijk. Dit wil je simpelweg niet meer moeten doen als je eenmaal op de Ligurische Kammstrasse staat.

> Kortingen tot wel 40%: Bekijk nu de Shark helm Evoline 3!