Een dagje motorrijden in Frankrijk: Route Napoleon

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Rijd je met de motor naar Frankrijk, dan kun je hier diverse prachtige motorroutes volgen. Eén van deze routes is Route Napoleon. Op deze pagina lees je meer over deze bijzondere route. Zo lees je niet alleen hoe lang je over deze route doet, maar ook wat je onderweg allemaal tegenkomt als je Route Napoleon volgt.

Algemene informatie over de route

Route Napoleon is een van de bekendste en populairste motorroutes in Frankrijk. De route loopt door het regionale natuurpark Verdon, dat zich kenmerkt door de dennenbossen, jasmijnvelden en rotsformaties die je in het groene gebied vindt. De route is 324 kilometer lang. Rijd je een beetje door, dan doe je ongeveer 6 uur over deze mooie route. Vind je het leuk om wat meer van de omgeving te zien? Dan stop je onderweg een paar keer en ben je iets langer onderweg.

In de voetsporen van Napoleon Bonaparte

Route Napoleon heeft zijn naam niet voor niets gekregen. Volg je deze motorroute, dan volg je namelijk een deel van de route van Elba naar Grenoble. Deze route legde Napoleon Bonaparte met zijn leger af in 1815, nadat hij ontsnapt was uit zijn ballingschap op Elba. Onderweg kom je diverse monumenten en gedenkplaten voor Napoleon tegen. Dit maakt de route extra interessant, zeker voor de liefhebber van geschiedenis.

Route Napoleon loopt door de Franse Rivièra, in noordelijke richting langs een deel van de Franse Alpen. Je komt door dennenbossen, maar ook door jasmijnvelden en lavendelvelden. Verder rijd je over glooiende heuvels en wat steilere rotsen. En wil je tussendoor even pauze nemen? Doe dat dan bij het kasteel van Beaumont à la Mure of in het plaatsje Sisteron en Grasse. Zeker Sisteron en Grasse is bijzonder, want dit is de hoofdstad van de parfum.

> De motorhoes: Vandaag besteld = morgen in huis!

Jouw motorvakantie voorbereiden: 4 praktische tips

Ben je van plan om binnenkort Route Napoleon in Frankrijk te volgen? Dan is het belangrijk om je een beetje voor te bereiden op jouw motorvakantie in Frankrijk. Hieronder lees je hoe je dit het beste kunt doen.

  • Reserveer je accommodaties van tevoren, zeker als je in het hoogseizoen gaat. Ga je onderweg kamperen? Dan is het verstandig je kampeerplaatsen voor onderweg alvast van tevoren te reserveren.
  • Check de weersverwachting, enkele dagen voor je gaat. Door de weersverwachting nog even te controleren, kun je jouw bagage nog beter inpakken. Mocht het weer op het laatste moment toch omslaan, dan ben jij hierop voorbereid.
  • Verdiep je in de verkeersregels van Frankrijk. Veel regels zijn hetzelfde, maar enkele dingen doen ze in Frankrijk toch anders. Ga je voor het eerst motorrijden in Frankrijk, dan is het goed om je in de verkeersregels van dit land te verdiepen.
  • Laat je motor goed nakijken voor je gaat. Eventuele verborgen gebreken kunnen beter voor je vakantie aan het licht komen, dan wanneer je in het buitenland bent.

Heb je nog nooit langere afstanden gereden? Oefen hier dan alvast mee. Je kunt er ook voor kiezen iedere dag een kortere afstand te rijden richting Frankrijk, mocht je het niet prettig vinden zo lang op de motor te zitten.

> de Shark Raw helm: Gratis bezorging op het gehele assortiment!

Ook een indrukwekkende route: De Noorse Fjorden motorroute!