3 mooie motorroutes langs de Noorse fjorden

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Wil je Noorwegen verkennen op de motor? Dan moet je zeker langs een van de vele Noorse fjorden rijden. In dit artikel lees je welke drie motorroutes je kunt volgen om langs een of meerdere Noorse fjorden te komen. Rijd je een van de routes uit dit artikel, dan weet je zeker dat je Noorwegen van zijn mooiste kant ziet tijdens je motorvakantie.

Route 1: van Vradal naar Ulvik

Deze motorroute begint op een lange, uitgestorven weg, maar wordt al snel ruiger. Rijd je richting Vinje, dan klim je steeds hoger en moet je bovendien ruiger landschap trotseren. Als je een beetje doorrijdt, kom je in de middag bij een spectaculaire waterval. Deze wordt ook wel de Latefossen genoemd. Vervolgens rijd je langs het Hardangerfjord, met uitzicht op de Fonna gletsjer. Wij raden je zeker aan om hier even te stoppen, zodat je van het prachtige uitzicht kunt genieten. Niet veel later eindig je jouw motortocht in Ulvik.

Route 2: rond Ulvik

Je kunt je motortocht ook beginnen in het pittoreske Ulvik. In de buurt van Ulvik vind je namelijk de Hardangerfjord, waar je een groot stuk langs kunt rijden. Je rijdt over veel smalle en bochtige wegen als je in de buurt van Ulvik gaat toeren, dus je moet wel van een beetje uitdaging houden. Voor de liefhebber van ruige landschappen en smalle weggetjes is deze motorroute zeker een aanrader.

Tip: neem wat te eten mee en picknick middenin de prachtige Noorse natuur. In de buurt van het Handangerfjord kun je heerlijk zitten, met een prachtig uitzicht!

Route 3: van Ulvik naar Tyinkrysset

Tot slot kun je er ook voor kiezen om van Ulvik naar Tyinkrysset te rijden. Wat deze route zo leuk maakt om te rijden, is het feit dat de motorroute erg veelzijdig is. Je rijdt over groene hellingen en door bossen, maar ook langs de prachtige Aurlandsfjord. Ben je de fjord voorbij, dan rijd je weer door een kale hoogvlakte met veel keien en mos.

Wie het veelzijdige landschap van Noorwegen met eigen ogen wil zien en het liefst zo veel mogelijk van de Noorse natuur wil zien, moet deze route zeker volgen. Als je deze route volgt, zie je echt wat de natuur van Noorwegen te bieden heeft.

> Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis: De beschermhoes scooter!

Motorrijden in Noorwegen: praktische tips

Wil jij een of meerdere van bovenstaande motorroutes volgen? Lees dan eerst onderstaande tips voor het motorrijden in Noorwegen.

  • Verdiep je in de Noorse verkeersregels. Deze lijken veel op de regels die we in Nederland hanteren, maar kunnen op sommige vlakken iets anders zijn. Het is goed om je in de belangrijkste regels te verdiepen en bijvoorbeeld de belangrijkste borden alvast te bekijken.
  • Houd rekening met je snelheid. In Noorwegen wordt hard rijden zwaar gestraft. Rijd je 8 kilometer te hard, dan betaal je al snel 200 euro aan boete. Die moet je direct afrekenen.
  • Pas goed op voor kapotte wegen. In de winter vriest het hard in Noorwegen. Hierdoor kunnen wegen beschadigen. Ze worden wel weer gemaakt, maar misschien rijd jij net over een weg heen die nog gerepareerd moet worden.

> De HJC helmen: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Bekijk ook eens deze prachtige motorroutes in Schotland!