Met de motor naar Rome: tips & tricks

Je kunt met de auto naar Rome trekken, maar eigenlijk is het veel leuker om de motor te nemen. Zo kom je niet alleen in een prachtige stad, maar geniet je bovendien van een geweldige en onvergetelijke reis.

Op deze pagina lees je meer over de motortocht naar Rome. Zo lees je hoe je een route uit kunt stippelen, maar vertellen we je ook meer over het reserveren van accommodaties voor onderweg en het op de juiste manier pakken van je bagage.

Een route uitstippelen

Je kunt vele verschillende routes volgen als je met de motor naar Rome wil rijden. Zo kun je direct vanuit Nederland naar Rome rijden, maar kun je er ook voor kiezen een beetje om te rijden. Door een stukje om te rijden, kun je soms net over wat betere wegen rijden of kun je soms net wat mooiere delen van een bepaalde omgeving zien.

Welke route je ook volgt om in Rome te komen vanuit Nederland: het is verstandig deze van tevoren uit te stippelen. Je hoeft echt niet iedere kilometer van de route uit je hoofd te kennen, maar het is wel handig om de hoofdlijnen van de route te weten. Zo voorkom je dat je onderweg veel stil moet staan om je kaart te raadplegen. Daarnaast voorkom je op deze manier dat je kostbare tijd verliest door te verdwalen.

Je kunt je route op papier uitstippelen, maar hier heb je ook handige computerprogramma’s voor. Zet je route niet alleen op je telefoon, maar print deze ook meerdere keren uit. Zo heb je altijd een back-up.

Motorroute rome

Accommodaties reserveren

Wij raden je aan de accommodaties waar je onderweg gaat slapen, van tevoren te reserveren. Zo voorkom je dat je onderweg voor onaangename verrassingen komt te staan. Zeker als je in het hoogseizoen gaat rijden, is het reserveren van accommodaties verstandig.

Tip: reserveer accommodaties die dicht op de route liggen. Op deze manier hoef je niet steeds kilometers van de route af te wijken, met het nodige tijdsverlies tot gevolg.

> Beschermhoes scooter: Vandaag besteld, morgen in huis!

De juiste bagage inpakken

Op de motor kun je niet zo veel meenemen. Daarom is het erg belangrijk je bagage op de juiste manier in te pakken. Bij het inpakken van je bagage, houd je rekening met de volgende zaken:

  • Het aantal dagen dat je gaat rijden.
  • De weersverwachting. Deze is in de winter bijvoorbeeld heel anders dan in de zomer.
  • De hoeveelheid bagage die je mee kunt nemen. Heb je echt weinig ruimte? Dan laat je bepaalde luxeartikelen gewoon thuis.

Tip: check bij de accommodaties waar je gaat overnachten, welke faciliteiten hier beschikbaar zijn. Het is bijvoorbeeld zonde om handdoeken mee te nemen als je in iedere accommodatie handdoeken kunt gebruiken. Ook toiletartikelen als shampoo en douchegel kun je vaak gewoon thuis laten, zeker als je in wat luxere hotels slaapt.

Je kunt er ook voor kiezen bepaalde artikelen in het buitenland te kopen. Houd er wel rekening mee dat je deze hierna op de motor mee terug moet nemen, of je moet ervoor kiezen de items gewoon te laten staan.

> Deze maand = kortingen tot wel 40%: Bekijk nu de Shark Raw helm!

De Stelviopas in Italië: Een prachtige motorroute!