Alles wat je moet weten over het brommerrijbewijs

Binnenkort je brommerrijbewijs halen? Dan kun je vast en zeker tips gebruiken. We informeren je in dit artikel over het brommerrijbewijs en geven je nog wat tips mee!

Theorie en brommerrijbewijs

Voordat je je brommerrijbewijs kunt halen, heb je eerst de theorie nodig. Oefen volop met de theorie, dit kan met boeken, maar ook online zijn er examens die je kunt gebruiken. Bij de rijschool kun je ook naar oefenexamens vragen en zij kunnen je daar ook aan helpen. Het is van belang de tijd te nemen voor een goede voorbereiding. Als je verspreid leert, blijft het eerder hangen. Lees bijvoorbeeld iedere dag een hoofdstuk in plaats van op één dag zes hoofdstukken. Wat kun je doen om makkelijker te leren?

  • Samenvattingen maken van de theorie, sommige dingen blijven nou eenmaal makkelijker hangen. Schrijf op waar je moeite mee hebt en lees dit iedere dag even door.
  • Probeer ezelsbruggetjes te maken, zodat de theorie beter blijft hangen.
  • Herhaal alles wat je hebt geleerd, stel jezelf vragen, laat je overhoren of maak oefenexamens.
  • Er zijn ook speciale lessen die je kunt volgen voor de theorie. Ook daar kun je dus wat aan hebben!
  • Controleren of je alles kent, dat is van groot belang. Daardoor is het goed om meerdere oefenexamens te maken. Noteer waar je moeite mee hebt en welke fouten je hebt gemaakt. Dit is dan lesstof waar je je nog verder in kunt verdiepen.
  • Van gemaakte fouten kun je leren. Neem de tijd om alles waar je moeite mee hebt te herhalen. Vraag uitleg als je het niet begrijpt.

alles wat je moet weten over het brommerrijbewijs

> Systeemhelm kopen of integraalhelm kopen? Bestel vóór 23.59 uur = volgende dag in huis!

Afwisseling om veel lesstof op te nemen

De theorie van je brommerrijbewijs moet je jezelf eigen maken. Soms gaat dat erg snel, soms duurt het wat langer. Zorg dat je de theorie kunt linken aan de praktijk. Als je je er een beeld bij kunt vormen, dan kun je het ook gemakkelijker onthouden. Neem de tijd om je theorie van je brommerrijbewijs te leren, ga dan beginnen met de praktijk. Als dat klaar is en je hebt de theorie van je brommerrijbewijs binnen, dan kun je in korte tijd beginnen met je praktijkexamen.

Vraag bij je rijinstructeur alle informatie op en plan je eerste rijles in. Eerst ga je theorie examen doen en wanneer je bent geslaagd mag je naar de rijschool. Al vanaf 15,5 jaar mag je theorie examen doen en vanaf 16 jaar mag je rijlessen volgen en examen afleggen.

Scooterhelmen

VINZ Stelvio - Zwart
VINZ Stelvio - Zwart
Rating:
95%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  74,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
VINZ Fiori - Mat Grijs / Zwart
VINZ Fiori - Mat Grijs / Zwart
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  74,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Nano Blank - Zilver
Shark Nano Blank - Zilver
Rating:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  159,99 Vanaf  124,77
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook ons artikel 'Hoe vervang ik de remschoenen van mijn brommer?'.