Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Moet je in Amsterdam op je snorscooter een helm op?

Er zijn eigenlijk twee soorten scooters. Je hebt de scooters met een blauw kenteken en die met een geel kenteken. Scooters met een blauw kenteken mogen maximaal vijfentwintig kilometer per uur rijden, deze scooters worden gezien als fietsen en mogen dus ook op het fietspad rijden. Scooters met een geel kenteken mogen vijfenveertig kilometer per uur rijden en die mogen dus ook op provinciale wegen rijden. Nu is het zo dat Amsterdam een drukke, hectische stad is. Moet je dan op een snorscooter een hem op?

Geen verplichtingen

Het is door heel Nederland niet verplicht om op je snorscooter een helm te dragen, zo lang je snorscooter dus maar niet harder gaat als vijfentwintig kilometer per uur. Dan moet je er wel rekening mee houden dat je op een rollerbank altijd vijf kilometer speling krijgt, dus je snorscooter mag maximaal dertig kilometer per uur rijden. Deze regels gelden voor heel Nederland en dus ook voor Amsterdam.

> voor scooters is het wel verplicht om een helm te dragen. Kijk eens bij de nieuwe scooterhelmen + nieuwe jethelmen

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Wees verstandig

Omdat je niet verplicht bent om een helm te dragen op een snorscooter betekent nog niet dat het niet verstandig is om dit wel te doen. Iedereen die wel eens in Amsterdam is geweest zal erkennen dat het een hele drukke, hectische stad is. Dit in combinatie met veel toeristen die niet gewend zijn aan al dat fietsverkeer is vragen om ongelukken. Als snorscooter rijd je op het fietspad en zul je dus ook te maken krijgen met deze toeristen. Het lijkt misschien niet erg stoer om met een helm op te rijden, maar het is wel enorm verstandig. Een helm kan een groot gedeelte van een eventuele klap opvangen als je een ongeluk maakt. Het is een kleine moeite om de helm op te doen, maar het kan je veel leed besparen.

> Bekijk de jethelmen en profiteer van gratis verzending!

Amsterdam wil helm verplichten

De stad Amsterdam is al een lange tijd bezig met het verplicht stellen van helmen voor iedereen, ook voor snorscooteraars dus. Niet alleen omdat het rijden zonder helm op het fietspad gevaarlijk is voor de rijders, ook voor de fietsers. Er zijn zelfs plannen om iedereen binnen de ring van Amsterdam op de autoweg te laten rijden met een helm. Alleen in Nieuw-West, Noord en de andere plekken buiten de ring zouden deze regels dan niet gelden. Nu hoef je niet meteen bang te zijn dat deze regel ingesteld gaat worden, want dat is natuurlijk erg lastig. Het is niet iets wat de Gemeente Amsterdam op zichzelf mag beslissen, zij hebben onder andere nog toestemming nodig van het Rijk en de kans is erg klein dat zij dit zullen krijgen. Dat zou immers betekenen dat de regels binnen de ring van Amsterdam afwijken van de rest van heel Nederland.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

 

Lees ook hoe je een kenteken kan aanvragen voor je scooter!

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen