Hoe gaat het leasen van een scooter in zijn werk?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Wie graag een scooter wil kopen maar deze aankoop graag zou willen spreiden over een langere periode kan kiezen voor een leaseplan. Hoe gaat het leasen van een scooter nu in zijn werk?

Aan de slag: hoe werkt het in de praktijk

Vraag in eerste instantie na bij jouw verkoper of leasingmaatschappij als je in aanmerking komt voor een leasecontract. De voorwaarden verschillen per maatschappijen. Zo mag je bijvoorbeeld geen negatieve kredietgeschiedenis hebben of verwachten ze dat je een vast maandelijks inkomen kunt voorleggen. Goedgekeurd? Nu bepaal je een budget voor je scooter. Dit kun je op twee manieren aanpakken:

  • Bepaal het totale budget: Wil je graag een scooter + opties + aangepaste kledij voor een bepaald maximale budget van bijvoorbeeld 1600 tot 1800 Euro? Dan kun je gaan zoeken binnen deze prijs naar alle scooters die hiervoor in aanmerking komen en aan de hand van je afbetalingscapaciteit je leaseperiode bepalen.
  • Bepaal je maandbudget: Heb je geen idee van het totale budget dat je wenst te spenderen, maar heb je maandelijks een som van bijvoorbeeld 25 Euro voorzien om af te betalen aan je scooter dan heeft dit ook impact op de te leasen scooter.

> De Shark Raw: Profiteer deze maand van kortingen tot wel 40%!

Kosten scooter leasen

Leasen is uiteraard niet gratis, bij je maandelijkse aflossing wordt steeds een deel af te lossen kapitaal gerekend én daarbij komt een rente, afhankelijk van de looptijd van je contract. Sommige leasecontracten laten een vervroegde afkoop toe, dit wil zeggen dat jij de restwaarde van je scooter in één keer afbetaalt, bijvoorbeeld omdat je een grote som hebt gespaard. Soms kan hier een deel van de toekomstige rente ook nog worden verrekend door de leasemaatschappij, lees dus zeker je contractvoorwaarden door alvorens ondoordacht een contract af te kopen. Regelmatig worden in leasecontracten ook extra's als helm, rijkledij en opties, indien gewenst, ook berekend. De leasemaatschappijen kunnen je hier de beste informatie over geven.

> wil je een nieuwe scooterhelm kopen?

Toch een scooter kopen in plaats van leasen? Bekijk hier onze tips voor de aanschaf van een tweedehands scooter!