Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Hoe gaat het leasen van een scooter in zijn werk?

Wie graag een scooter wil kopen maar deze aankoopkost graag zou willen spreiden over een langere periode kan kiezen voor een leaseplan. Hoe gaat het leasen van een scooter nu in zijn werk? Zijn hier addertjes onder het gras waarmee je dient rekening te houden en kan iedereen zomaar een scooter leasen of zijn hier bepaalde voorwaarden aan verbonden? Ontdek hier het antwoord op al je vragen!

Aan de slag: hoe werkt het in de praktijk

Vraag in eerste instantie na bij jouw verkoper of leasingmaatschappij als je in aanmerking komt voor een leasecontract. De voorwaarden verschillen per maatschappijen. Zo mag je bijvoorbeeld geen negatieve kredietgeschiedenis hebben of verwachten ze dat je een vast maandelijks inkomen kunt voorleggen. Goedgekeurd? Nu bepaal je een budget voor je scooter. Dit kun je op twee manieren aanpakken:

 • Bepaal het totale budget: Wil je graag een scooter + opties + aangepaste kledij voor een bepaald maximale budget van bijvoorbeeld 1600 tot 1800 Euro? Dan kun je gaan zoeken binnen deze prijsvork naar alle scooters die hiervoor in aanmerking komen en aan de hand van je afbetalingscapaciteit je leaseperiode bepalen.
 • Bepaal je maandbudget: Heb je geen idee van het totale budget dat je wenst te spenderen, maar heb je maandelijks een som van bijvoorbeeld 25 Euro voorzien om af te betalen aan je scooter? Dan kun voor een periode van 72 maanden een scooter leasen van 1800 Euro. Wil je maar 48 maanden afbetalen, dan kun je een scooter leasen met een waarde van 1200 euro.

> De Shark Raw: Profiteer deze maand van kortingen tot wel 40%!

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Je krijgt je scooter al meteen, en je bent ook eigenaar ervan, nu is het gewoon belangrijk dat jij je leaseplan maandelijks correct afbetaalt. Indien dat niet gebeurt, kunnen er extra kosten of boetes gepaard gaan met het niet afbetalen van je schulden. 

> Nieuw in het assortiment > de Shark Drak helm

Kosten scooter leasen

Leasen is uiteraard niet gratis, bij je maandelijkse aflossing wordt steeds een deel af te lossen kapitaal gerekend én daarbij komt een deeltje interesten, afhankelijk van de looptijd van je contract. Sommige leasecontracten laten een vervroegde afkoop toe, dit wil zeggen dat jij de restwaarde van je scooter in één keer afbetaalt, bijvoorbeeld omdat je een grote som hebt gespaard. Soms kan hier een deel van de toekomstige interesten ook nog worden verrekend door de leasemaatschappij, lees dus zeker je contractvoorwaarden door alvorens ondoordacht een contract af te kopen. Regelmatig worden in leasecontracten ook extra's als helm, rijkledij en opties, indien gewenst, ook berekend. Bij een geleasede scooter is het beter om je zeer goed te verzekeren, bij voorkeur een omnium verzekering. Stel dat je scooter wegens ernstige schade onbruikbaar is geworden, dan zou het spijtig zijn om je leasecontract te moeten afbetalen voor een voertuig dat je niet meer hebt. Full omnium is hier dus zeker geen overbodige luxe.

> wil je een nieuwe scooterhelm kopen?

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Toch een scooter kopen in plaats van leasen? Bekijk hier onze tips voor de aanschaf van een tweedehands scooter!

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen