Hoe voorkom ik dat mijn LS2 helm beslagen raakt met condens?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Het kan altijd voor komen dat een LS2 helm beslagen raakt met condens en dat is in de eerste plaats erg hinderlijk, maar ook nog eens gevaarlijk. Het rijdt toch een stuk minder prettig als er sprake is van onvoldoende zicht en doordat het ook gevaarlijk is, kan een dergelijke situatie maar beter worden voorkomen.

Er zijn meerdere mogelijkheden om te voorkomen dat LS2 helmen beslagen raken met condens, zodat er altijd een passende oplossing gevonden kan worden. Zodra je ervaren hebt hoe het is om met een beslagen LS2 helm op te rijden, is het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Uiteraard kan ook direct voor een passende oplossing worden gezocht door meteen een product aan te schaffen dat een vizier beslagen raakt.

Condens LS2 helm met Pinlock lens voorkomen

Er zijn zoals gezegd meerdere opties beschikbaar om te voorkomen dat een vizier beslagen raakt en een hele goede oplossing is de aanschaf van Pinlock lenzen. Een Pinlock lens wordt speciaal ontwikkeld voor bepaalde merken en ook voor LS2 helmen zijn er Pinlock lenzen beschikbaar. Het is uiteraard belangrijk om dan het juiste product te kiezen. Er zijn speciale lijsten beschikbaar met een overzicht van LS2 helmen om de juiste lens te kunnen kiezen.

Overigens zijn de fabrikanten van helmen en een groot deel van de motorrijders ervan overtuigd dat dit systeem de beste oplossing biedt tegen condens. Het komt dan ook vaak voor dat er bij de helm die gekocht wordt standaard al sprake is van de aanwezigheid van dit type lens. Als dat bij de LS2 helm die door jou is aangeschaft niet het geval is, dan kan het anti-condens product alsnog worden aangeschaft.

De lenzen worden gemaakt van een speciaal soort kunststof dat een vocht absorberende werking heeft. Bovendien is er sprake van een siliconen afdichting en dat zorgt er weer voor dat er tussen het vizier van de LS2 helm en de lens een isolerende luchtlaag ontstaat. De spanning op de lens kan naar wens verhoogd of verlaagd worden door de pinnetjes te draaien. Op die manier ontstaat er een perfecte pasvorm net de siliconen afdichting.

De Pinlock lens kan als een goede oplossing beschouwd worden om condens op het vizier van de LS2 helm te voorkomen. Er zijn echter ook nog andere oplossingen die gebruikt kunnen worden als de voorkeur niet uitgaat naar deze anti-condens oplossing.

> De Enduro helm: Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis!

Lees alle voor- en nadelen van LS2 helmen.

Condens LS2 helm voorkomen

Als er sprake is van een vizier zonder speciale anticondenslaag, dan is er een heel effectief en efficiënt middel voorhanden om te voorkomen dat het vizier tijdens het rijden op de scooter of motor beslagen raakt. Een druppeltje Dreft doet namelijk wonderen. Het enige wat je hoeft te doen is een druppeltje van dit afwasmiddel aan te brengen en uit te wrijven over het vizier. Overigens wordt afgeraden deze methode te gebruiken als er al sprake is van een vizier met speciale anticondenslaag, want in dat geval kan het een averechtse werking hebben. Check altijd eerst de handleiding die je bij je helm hebt gekregen.

Er zijn naast het gebruiken van het afwasmiddel ook nog andere opties beschikbaar die eenzelfde werking hebben. Er zijn namelijk speciale anti-condens sprays die gebruikt kunnen worden om te voorkomen dat het helmvizier beslagen raakt. Een voorbeeld daarvan is Klar Pilot anti-condens spray dat ook indien er sprake is van extreme temperatuurschommelingen zijn werking doet. Let op: check altijd eerst de handleiding van je helm.