Hoe hard gaat een Vespa motorscooter?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Als je net een Vespa motorscooter hebt gekocht, is het belangrijk te weten hoe hard je mag rijden. Veel mensen denken dat de maximale snelheid voor alle scooters hetzelfde is, maar dat klopt niet. De maximale snelheid hangt namelijk af van het soort scooter. Hoe hard gaat een Vespa motorscooter gemiddeld?

Maximale snelheid scooters

Bij de scooters ligt de maximale snelheid tussen de 25 km/h, 40 km/h en 130 km/h. Daarbij gaat het over de snorscooter, de bromscooter en de motorscooter. Maar voordat je een scooter koopt, dien je te weten wat de maximale snelheid is. Anders heb je binnen de kortste keren een bekeuring. 

Vespa motorscooters

Je hebt voor de Vespa motorscooter gekozen, maar welk model heb je gekocht? Vespa kent namelijk drie scooter modellen. Deze zijn allemaal voorzien van een grotere cilinderinhoud en daarom vallen ze ook alle drie onder de categorie motor. Je hebt bijvoorbeeld de Vespa Sprint en de Vespa Primavera, dit zijn 50cc brom- /snorfietsen en deze zijn ook verkrijgbaar als 125cc motorscooter. De verschillen zitten hem in de techniek. Zo is bijvoorbeeld de Vespa GTS 300 alleen in een motor variant verkrijgbaar met 300cc. Hoe meer cc je hebt, des te meer power je hebt, maar ook de snelheid is hierdoor hoger. Bij een snor- of bromscooter is er sprake van een begrenzing als het gaat over de snelheid. Dit geldt niet voor de motorscooters, vandaar dat ze ook sneller zijn en over meer cc beschikken. Let er wel op dat er vanaf 25 km/u helmen verplicht zijn op een voertuig. Voor uw eigen veiligheid raden wij altijd aan een helm op te zetten. Neem een kijkje in ons assortiment voor een nieuwe helm.

 

Ook interessant voor jou:

B

Beenkleed scooter

J

Jethelm retro

N

Nieuwe scooterhelm

S

Skwal helm

T

Tips tegen scooterdiefstal